11 animale au murit într-un incendiu puternic la o clădire deținută de Circul Globus din București

Pompierii intervin joi dimineaţă pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o clădire în care se află lei şi tigri de la Circul Globus, echipajele de intervenţie solicitând ajutorul medicilor veterinari pentru ca animalele să fie tranchilizate şi mutate. Incendiul a izbucnit în jurul orei 5,00. 11 animale au murit.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a precizat că incendiul a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală şi s-a manifestat pe o suprafaţă de 300 de metri, fiind vorba despre un grajd pentru animale în care se aflau cinci lei şi tigri. Incendiul a cuprins pereţii clădirii în care se află grajdurile şi o parte din acoperiş. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă.

Pompierii au solicitat intervenţia medicilor veterinari, luând legătura atât cu reprezentanţi ai Circului Globus, cât şi ai Grădinii Zoologice, astfel încât animalele să fie tranchilizate şi mutate din grajdurile cuprinse de flăcări. Reprezentantul ISU Bucureşti-Ilfov a spus că în jurul orei 7,15 la faţa locului a ajuns un reprezentant al circului, care tranchilizează animalele, pentru a fi mutate din clădire.

Intervenţia pompierilor este îngreunată şi din cauza zăpezii, fiind probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului. „Am solicitat Apa Nova să mărească presiunea pe reţeaua de hidranţi din zonă. Sunt probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului din cauza zapezii. Au fost identificaţi şi hidranţi îngheţaţi in zona respectivă”, a mai spus Daniel Vasile.

El a mai precizat că a fost suplimentat dispozitivul de intervenţie, astfel că acum la faţa locului se află 15 autospeciale, două autoscări şi un echipaj SMURD.

Primele informaţii arată că animalele sunt de la Circul Globus, aflat în subordinea Primăriei Municipiului București.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here