Incendii și urgențe medicale în București, de Revelion

Şase incendii și sute de urgențe medicale au fost înregistrate de Revelion. Incendiile au fost provocate de utilizarea mijloacelor pirotehnice, iar un adolescent a fost rănit în urma exploziei unei petarde.

Petardele sunt ilegale în România. Cu toate acestea, mulți bucureșteni au ales să trăiască periculos și au aprins dispozitivele explozibile interzise în noaptea de Revelion. Nu și-au luat toate măsurile de precauție, astfel că distracția s-a transformat în dezastru.

Citește și: Revelionul 2020 cu artificii și petreceri în aer liber în România și în lume

Incendii și urgențe medicale în București

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucureşti – Ilfov (ISUBIF), șase incendii au fost provocate în ultimele 24 de ore ca urmare a utlizării artificiilor şi petardelor. De asemenea, un adolescent a fost rănit de o petardă, suferind un traumatism cranio-facial. ” În ultimele 24 h, pompierii ISUBIF au acţionat în cazul a 399 situaţii de urgentă (323 intervenţii SMURD, 31 incendii, 45 alte situaţii), o valoare peste media zilnică înregistrată în această perioadă a anului. Din cauza utilizării mijloacelor pirotehnice au fost generate 6 incendii, iar pompierii SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat în 6 cazuri”, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

În București, 8 copii au fost accidentați de petarde și au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu cu traumatisme ale mâinilor sau arsuri pe mâini sau față.

Un băiat de 14 ani a rămas internat. I-a explodat o petardă în mână și are amputate falangele distale de la degetele 2 și 3. A fost operat în urgență, este stabil, fără alte complicații, potrivit stirileprotv.ro.

Pompierii ISUBIF au fost prezenţi, în misiune, la evenimentele cu public numeros din Piaţa Constituţiei, Parcul Titan, localităţile Otopeni, Buftea, pentru a monitoriza şi preveni producerea unor evenimente nedorite.

Sute de oameni au chemat Ambulanța

Peste 400 de persoane din București și din Ilfov au avut nevoie de intervenția Ambulanței în noaptea de Revelion. Zece femei au născut în noaptea dintre ani, potrivit managerului serviciului de Ambulanță, Alis Grasu.
începând de marți, de la ora 8:00 până miercuri, la aceeași oră, au fost 1.053 de solicitări la Ambulanță, potrivit digi 24. „Dintre acestea, 434 au fost în noaptea de Revelion. Au fost 692 de urgențe, în 24 de ore”, a declarat Alis Grasu. Dintre persoanele care au sunat la Ambulanță, 10 au fost gravide care au mers la spital pentru a naște. În 10 cazuri a fost nevoie de intervenția medicilor ca urmare a acciedentelor cu petarde. De asemenea, au fost înregistrare două accidente rutiere, iar 65 de persoane au solicitat Ambulanța din cauza unor probleme digestive.

Citește și:

Incendiu de Revelion la Galați din cauza unor pocnitori

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here