Încă un lider ALDE cere demisia secretarului general Daniel Chiţoiu

demisia lui Chițoiu

Liderul ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, cere demisia lui Chițoiu, secretarul general al partidului fondat de Călin Popescu Tăriceanu. El crede că faptul că mai mulţi lideri din Oltenia au acelaşi punct de vedere arată că partidul are resurse pentru apărarea identităţii.

Preşedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, cere demisia imediată a secretarului general Daniel Chiţoiu. O solicitare similară a fost făcută şi de liderul formaţiunii din Olt, deputatul Mihai Niţă.

„În baza mandatului primit de la Biroul Politic Teritorial ALDE Dolj, am cerut într-o conferinţă de presă demisia imediată a secretarului general Daniel Chiţoiu pentru motive întemeiate. Faptul că tot mai mulţi lideri judeţeni ALDE din Oltenia, şi nu numai, exprimă public acelaşi punct de vedere este un semn bun că partidul nostru are resurse interne pentru apărarea identităţii sale şi repunerea sa pe un drum politic care să reclădească încrederea sutelor de mii de oameni care ne-au acordat votul lor”, a scris Ion Cupă pe Facebook.

Printre motivele invocate de liderul ALDE Dolj pentru demisia secretarului general se numără denunţarea protocolului cu PSD, ieşirea bruscă de la guvernare, renunţarea la candidatura dorită de membrii partidului la prezidenţiale şi intrarea abruptă într-o alianţă cu un partid de centru-stânga „percepută de membrii noştri ca un risc major pentru pierderea identităţii noastre liberale”.

Și la Olt se cere demisia lui Chițoiu

Şi liderul ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă, a cerut demisia lui Daniel Chiţoiu, acuzându-l că nu a apărat partidul. „Trebuia să apere partidul, pe liderul acestuia, de atacurile nepermise ale noului partener politic, Pro România”, a spus Niţă.

În opinia acestuia, au fost luate decizii netransparente, fără consultarea filialelor, privind retragerea ALDE de la guvernare, dar şi renunţarea la candidatura la prezindenţiale a lui Călin Popescu-Tăriceanu şi susţinerea unui candidat independent.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ