Încă un înger a pierdut lupta cu virusul Covid 19. Medicul de familie Aurelia Galiți s-a dus în lumea drepților

Virusul Sars-Cov 2 lovește puternic în zidul defensiv al omenirii. Lovește în cadrele medicale aflate în prima linie a luptei cu epidemia. Noaptea trecută, zidul a mai primit o lovitură puternică: unul dintre medicii cunoscuți din Brăila a pierdut lupta cu boala.

Aurelia Galiți a fost medic de familie și menirea ei în viață a fost să ajute oamenii. În urmă cu o săptămână, ea a avut nevoie de ajutor atunci când  a aflat că s-a infectat cu noul coronavirus. După aproximativ o săptămână petrecută în Spitalul Județean, starea de sănătate i s-a agravat. Colegii au trimis-o de urgență la București cu un elicopter SMURD. Din păcate, nu a mai putut fi salvată. Noaptea trecută a murit pe un pat de spital din Capitală.

Vestea a căzut ca un trăsnet în Brăila. Zeci de pacienți, prieteni și colegi au scris mesaje emoționante și și-au luat rămas bun de la doamna doctor Lia.

„A fost o mamă extraordinară, un medic cum rar găsești și un șef minunat. A fost ca o mamă pentru noi asistentele. Drum lin către cer! Ați fost un înger aici pe pământ și Dumnezeu a hotărât să vă ducă acolo sus printre alți îngeri! Nu o să vă uitam niciodată! O să vă păstrăm în inimile noastre veșnic!Dumnezeu sa vă odihnească în pace!”, a scris Raluca Pais, pe FB.

„Dumnezeu s-o odihnească printre ingeri. Am pierdut nu numai medicul de familie, am pierdut un vecin deosebit, un suflet blând. Condoleanțe familiei îndurerate”, a scris și Ioana Coman.

„Am întâlnit-o de foarte multe ori pe doctorița Lia Galiți. Medic de excepție, o persoană caldă și atentă cu toți cei din jur. O prezență mereu agreabilă și pozitivă. Am fost șocat să aflu că a pierdut lupta cu virusul acesta perfid COVID-19, la numai 62 de ani. Sincer nu pot accepta ideea că nu o voi mai întâlni, cum o făceam mereu la Brăila, la nașii noștri de cununie. Drum lin, Lia. Sincere condoleanțe familiei”. (Cătălin Antohe)

„Dumnezeu să o odihnească în pace!!Un om bun cu sufletul mare!!!Un doctor minunat, dedicat profesiei și oamenilor!!!Un șef minunat pentru fete!!! Ne pare nespus de rău, am rămas cu o mare durere în suflet. Nu vă vom uita niciodată doamna Doctor! Ați lăsat în urmă trei fete asistente, îndurerate și cu sufletul praf. Drum lin către îngeri. Am să-mi pun tot timpul întrebarea:,,De ce Dumnezeu alege să ia alături de el doar oamenii buni???”, se întreabă Irina.

„Am în inimă două imagini: fata subțire, blondă, cu ochi albaștri pe care am cunoscut-o la 10 ani si doamna calmă, împăciuitoare și mereu cu un cuvânt bun care ai devenit. Pentru amândouă plâng si mă rog. Dumnezeu sa te aiba in grija lui Lia”, a scris Olga.

Aurelia Galiți avea 62 de ani și încă multe lucruri de făcut. Virusul i-a scurtat destinul, profitând și de slăbiciunea provocată de o altă boală: diabetul zaharat. Ea marchează și o premieră nedorită: este primul medic din Brăila răpus de Covid 19. Dumnezeu să o țină aproape!

Un medic din Brăila a murit din cauza COVID 19

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here