În timp ce politicenii se ceartă, bucureștenii își pierd ore întregi trafic! Soluțiile pentru Șoseaua de Centură

color run night 2018

Specialiștii ne-au dat soluții privind fluidizarea traficului, dar politicenii sunt orbiți de orgolii politice!  “Banca Europeană de Investiții a realizat un Studiu Strategic care arată că Bucureștiul nu poate fi rezolvat în rețeaua trans-europeană, din punct de vedere al traficului, fără modernizarea celor două șosele de centură: Sud și Nord”, a declarat Marius Cosmescu- președinte ADER București.

Ambele investiții sunt finanțabile din fonduri europene, potrivit studiului citat. Scenariul de acțiune propus de BEI, are un cost de 1,7 mld. eur (din care 85% finanțare europeană), dar aduce beneficii de 13 mld. eur, fiind probabil cea mai rentabilă investiție publică din România. Proiectele incluse sunt:

  • construirea completă a inelului de autostradă A0
  • terminarea dublărilor centurii existente DNCB de pe nord (A1-DN7 și DN2-A2)
  • lărgirea la 4 benzii a centurii existente în partea de SV (între DN5 și A1)
  • construirea pasajelor de pe DNCB de la Mogoșoaia, Domnești, Berceni și Olteniței
  • îmbunătățirea (prin denivelare) a tuturor intersecțiilor din partea de SE (între DN5 și A2).

Totodată, să nu uităm că problemele traficului din București nu se reduc numai la Centura Capitalei. Lipsa parcărilor, a sensurilor unice, nemodernizarea transportului în comun- duc la îngreunarea traficului. Bucureştiul ocupă locul 5 în într-un top mondial al oraşelor cu cele mai mari probleme de trafic rutier. Conform unui studiu TomTom, la o călătorie medie de 30 de minute cu maşina prin oraş, Bucureştiul a înregistrat 103 ore de întârziere într-un an.

Partidul ADER somează public edilii Capitalei să lase demagogiile și luptele politice- și să se ocupe de bunul mers al Bucureștiului!

LĂSAȚI UN MESAJ