În Sectorul 3 s-a dat liber la ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Negoiță aproape că-și cere scuze

Primăria Constanța ridică mașinile parcate neregulamentar

Consiliul Local al Sectorului 3 a dat undă verde la ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, însă hotărârea instituie jumătăți de măsură, iar primarul Robert Negoiță aproape că-și cere scuze.

Consiliul a adoptat hotărârea de reglementare a activităţii de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor, remorcilor şi rulotelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice.

Consiliul Local al Sectorului 3 a decis să fie ridicate toate vehiculele care ocupă abuziv sau blochează accesul în parcările publice de reşedinţă, a celor care blochează alte mijloace de transport, sau a celor care sunt parcate neregulamentar pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi. „Ridicăm maşini în cazul unor abateri grave, cu precădere atunci când găsim maşini parcate pe spaţiul verde. Vom ridica maşinile lăsate atât pe trecerile de pietoni din sector, cât şi pe cele din zona şcolilor, pentru că este în neregulă să permiţi aşa ceva. În concluzie, vom ridica maşini în cazuri grave, în rest vom amenda conform legii. De asemenea, vom avea un program de salubrizare a sectorului, pe care şoferii au obligaţia să îl respecte astfel încât fiecare parcare să fie curăţată eficient, aşa cum este şi în ţările civilizate. Iar atunci când nu se respectă programul şi rămâne o maşină pe zona ce trebuie salubrizată, conform indicatorului <Oprire interzisă>, bineînţeles că va fi ridicată şi vom face curăţenie acolo”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Prin decizia Consiliului Local al Sectorului 3 s-a aprobat regulamentul prin care sunt stabilite activităţile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor. Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar va fi făcută de personal specializat din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 3. „Programul de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor va fi de 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână. Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an. În situaţiile în care proprietarul sau deţinătorul legal al vehiculului nu se prezintă în acest termen pentru ridicare, agenţii din cadrul DGPL Sector 3, împuterniciţi de primar, vor trece la aplicarea procedurilor din Legea 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân”, se precizează în comunicatul Primăriei Sectorului 3. Mai exact, aceste vehicule, pe care nimeni nu le revendică timp de un an, vor trece în proprietatea Sectorului 3 şi vor fi vândute sau date la casat.

La rândul ei, Primăria Sectorului 5 a început să ridice maşinile abandonate pe domeniul public.

Administraţia Locală a Sectorului 5 a început, de vineri, să ridice autoturismele abandonate pe spaţiul public, urmând să continue această operaţiune şi în zilele următoare, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

„Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 5 a demarat o nouă etapă a acţiunii de ridicare a autovehiculelor fără stăpân şi abandonate pe domeniul public, care, pe lângă aspectul total inestetic indus, ocupau locuri de parcare şi îngreunau traficul pietonal pe trotuare. Demersul se înscrie în seria celor întreprinse în scopul salubrizării şi eliberării domeniului public. În urma monitorizărilor realizate de poliţiştii locali, cât şi în urma sesizărilor primite de la cetăţeni, pe raza Sectorului 5 au fost identificate aproximativ 100 de astfel de autovehicule, care vor fi ridicate etapizat în perioada imediat următoare”, se arată în comunicatul dat publicității de Primăria Sectorului 5.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.