În România nu s-a putat, dar Republica Moldova a găsit o cale pentru confiscarea averilor ilegale!

Maia Sandu
Maia Sandu

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, anunță că a fost adoptată o procedură simplificată prin care averile realizate ilegal vor fi confiscate.

CITEŞTE ŞI: Rusia, în delir: Maia Sandu cere aderarea la UE a Republicii Moldova!

„De astăzi, sistemul de justiție are toate instrumentele necesare pentru a-i penaliza pe cei care s-au îmbogățit din activități ilegale. Curtea Constituțională a publicat azi hotărârea sa din 10 martie 2022, prin care admite o procedură simplificată a confiscării averii nejustificate. De acum încolo, confiscarea averii poate avea loc inclusiv dacă persoana în raport cu care există suspiciuni că deține averi ilicite nu va putea justifica proveniența legală a bunurilor”, anunță Maia Sandu pe Facebook.

CCR a confirmat

Potrivit președintelui Republicii Moldova, Curtea Constituțională „a confirmat, astfel, alinierea sistemului constituțional național la standardele europene privind combaterea corupției mari, a spălării banilor și a îmbogățirii ilicite”.

„Sistemul de justiție nu mai poate da vina pe obstacolele legislative și este obligat să demonstreze rezultate reale în confiscarea averilor agonisite ilegal”, mai precizează Maia Sandu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here