În Dâmbovița se va construi o nouă fabrică pentru asamblarea de camioane pentru Armata României

Tir . Sursa foto:/Pixabay.com
Tir . Sursa foto:/Pixabay.com

Premieră investițională. În județul Dâmbovița ar urma să se construiască o fabrică care să aibă ca obiect de activitate asamblarea camioanelor pentru Armata Română marca IVECO.

Detaliile proiectului au fost discutate de Anca Dragu și Ludovic Orban  cu reprezentanții companiei italiene. Investiția ar urma să aibă o valoare de aproximativ 50 de milioane de euro și va conduce la înființarea unui număr de 200 de locuri de muncă.

Fabrica este construită în comuna Petrești

Fabrica, denumită Iveco Defence Vehicles, se află într-un stadiu avansat de construcție, fiind situată în comuna Petrești, județul Dâmbovița. Investiția se află în vecinătate de Autostrada A1 București-Pitești, pe un teren de 45.000 mp. Compania italiană IVECO dorește să producă o parte dintre componentele necesare pentru cele 2900 camioane militare comandate de MAPN.

Fabrica va avea trei linii de producție, cu 25 de zone de lucru. Unitatea va avea o linie completă de tinichigerie și vopsitorie cuprinzând 9 zone de lucru, o linie de finisare cu 7 zone de lucru precum și spații destinate activităților logistice, de testare și control al calității. Se estimează că se vor asambla 440 de camioane pe an.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here