Imagini de coșmar de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Reacția primarului Nicolae Robu

Timişoara

Două fotografii în care sunt imortalizate condiţiile în care sunt cazaţi pacienţii la Secţia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara au fost postate pe Facebook.

În imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazaţi în saloane cu pereţi scorojiţi, mobilier ruginit, iar în loc de perdele, în geamuri au fost puse cearşafuri.

“Anul 2018, România, Timişoara, Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş! Nu mai am cuvinte să comentez, cred că imaginile spun totul. Spun doar că mai trebuie să mergeţi la multe concerte, cu spectacole ale marilor artişti, pentru a aduce spitalul la nişte condiţii puţin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare. Donaţi în continuare bani pentru a creşte buzunarele celor aflaţi la conducere! Şi sfatul meu: încercaţi să vă păstraţi sănătoşi dacă ajungeţi aici, mai mult ca sigur că mult nu o veţi mai duce. Vă rog distribuiţi!”, a scris autoarea fotografiilor, pe reţeaua de socializare.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a reacţionat la aceste imagini surprinse la Spitalul de Boli Infecţioase, postând poze care arată un spital curat şi îngrijit.”Pozele sunt actuale şi prezentarea lor este legitimă”, scrie edilul, dezamăgit că nu se vorbeşte şi despre cealaltă parte a unităţii.

”În mediul online şi pe posturile naţionale TV fac vâlvă nişte poze din Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara. Din păcate, acele poze sunt actuale şi prezentarea lor este legitimă. Ceea ce este, însă, incorect este că nu se spune că cea mai mare parte a Spitalului are deja altă faţă, aşa cum puteţi vedea în pozele de mai jos. După zeci de ani -aproape o jumătate de secol!- în care nu s-a făcut nimic, acum se desfăşoară o mulţime de lucrări! Şi asta, pt că, în timp ce predecesorilor decidenţi de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a păsat, MIE ÎMI PASĂ!”, scrie, duminică, Nicolae Robu.

Primarul a postat poze care arată un spital curat şi îngrijit, susţinând că reprezintă ”adevărata faţă actuală a Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara”. ”Conducerea spitalului mi-a explicat că a fost nevoită să cazeze bolnavi în acele saloane groaznice – acesta este termenul pe care-l consider potrivit realităţii! – , neavând alternativă (saloanele în discuţie sunt deja intrate în reabilitare, le-au fost schimbate uşile şi geamurile şi răzuiţi pereţii în vederea zugrăvirii; în curând, şi ele vor arăta ca cele din pozele de mai jos)”, adaugă edilul.

Postarea primarului a atras zeci de comentarii, unii utilizatori Facebook scriind cuvinte de laudă la adresa lui Robu, iar alţii transmiţându-i că nu există scuze pentru imaginile apărute mai devreme, cu saloane ”tip cocină” despre care susţin că trebuiau închise. Un alt utilizator susţine că lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase, iar pozele postate de primar sunt de la secţia de terapie intensivă. ”Restul spitalului este jalnic…mai observ că sunt anumite persoane care cred aceste minciuni scrise. Nu mi se pare că Timişoara arată a oraş european, mai că ţi-e frică să nu-ţi cadă un balcon în cap”, scrie utilizatorul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here