Iaşi: îmbulzeală la alimentele de la UE, distribuite de Primărie

alimentele de la UECâteva sute de persoane au așteptat mai multe ore în frig, luni dimineaţă, pentru a primi alimentele de la UE, distribuite de Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Comunitară.

Peste 400 de persoane s-au așezat la rând de la ora 03,00, pentru a fi sigure că vor primi ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană. Din cauza oboselii, frigului și a înghesuielii, unii dintre cei care se îmbulzeau au căzut pe jos atunci când paznicii depozitului au deschis porțile. Alții, mai nerăbdători, au încercat să sară gardurile. Ei au fost opriți de paznici și de polițiști, relatează Agerpres.

„Începând de azi, distribuirea se va face zilnic, de luni până vineri, între orele 08,00-16,00, în două locații, una dintre acestea fiind depozitul Vitalef, din bulevardul Chimiei nr.12, celălalt fiind depozitul din șos.Națională nr.43 — Piramida lui Dubeț. Am înființat 12 puncte de distribuire pentru a evita aglomerația deoarece numărul beneficiarilor este de aproximativ 20.000 de persoane”, a declarat Luminița Munteanu, directorul Direcției de Asistență Comunitară.

Alimentele de la UE constau în făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve din carne de porc, conserve din carne de vită în suc propriu, conserve cu pate de ficat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here