Iași: Casa unui cunoscut actor a fost spartă de hoţi

Foto: Ion Sapdaru: Sursa foto: Wikipedia
Foto: Ion Sapdaru: Sursa foto: Wikipedia

Actorul, scenaristul şi regizorul Ion Sapdaru, din Iași, a rămas fără banii din găleată pe care îl păstra acolo, la casa sa de vacanţă, pentru a juca table cu prietenii

Procesul celor doi spărgători merge continuă.

Casa de vacanţă a actorului, spartă de hoţi

Hoţii au pătruns şi în casa de vacanţă a lui Ion Sapdaru. Ei au profitat că imobilul era locuit ocazional. Au forţat cu o ţeavă lacătul pus pe o uşă şi au intrat. Au răvăşit obiectele din locuinţă și nu au găsit un obiect valoros valoros. Au luat o găleată care avea aproximativ 30 de lei, în fise de 10 şi 50 de bani. Monedele erau păstrate de Sapdaru ca miză pentru ocaziile când avea parteneri de table în vacanţă.

Sapdaru fusese ultima oară în casă de vacanţă cu o săptămână înaintea furtului. Când a  făcut socoteala obiectelor furate, actorul a văzut că hoţi uitaseră o daltă  la faţa locului.

Minor trimis în judecată

Victor Mîndru şi O.F.B., atunci când au avut loc faptele, au fost trimişi în judecată în faţa Judecătoriei Răducăneni anul trecut, pentru două spargeri comise în martie 2019. Acest lucru cu 8 zile înainte de furtul comis împreună cu O.F.B. la casa de vacanţă a lui Ion Sapdaru, Mîndru mai furase din locuinţa unui vecin.

El a profitat de faptul că proprietarul era plecat la muncă în Italia. După ce a forţat cu o rangă una dintre ferestre, el a pătruns în locuinţă, furând două televizoare, un laptop, un uscător de păr, un sistem de navigaţie Dar şi un aparat foto şi 4 inele din aur, în valoare totală de 5.700 de lei.

El a scăpat pe jos unul dintre televizoare, care s-a spart, fiind nevoit să-l arunce deoarece nu mai era funcţional. Pe celălalt televizor i l-a vândut pe datorie unui coleg de şcoală. Bijuteriile le-a dat altui coleg, care le-a amanetat contra sumei de 800 de lei.

Aceluiași coleg  i-a dat şi camera foto şi aparatul GPS, pentru a le păstra. Laptopul l-a dat unui tânăr din cartierul Alexandru cel Bun, ca plată pentru un tatuaj. Mîndru i-a oferit păgubitului 5.000 de lei drept compensaţie, dar a fost refuzat.

Pedepse mici pentru hoții minori

Judecaţi sub acuzaţia de furt calificat, faptă pentru care pedeapsa poate ajunge la 5 ani de închisoare, cei doi au primit pedepse mici. Mîndru a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar O.F.B., la un an şi jumătate de internare într-un centru educativ. Aceasta, după ce au fost luate în calcul şi alte infracţiuni comise anterior de cei doi. Judecătorii din Răducăneni au dispus confiscarea de la hoţi a câte 15 lei.

Banii nu vor fi însă restituiţi lui Ion Sapdaru, deoarece acesta nu s-a constituit parte civilă în proces. Sentinţa a fost atacată de Mîndru, Curtea de Apel urmând să reanalizeze cazul la sfârşitul lunii viitoare, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here