Hoţii au dat lovitura la Parlamentul European din Bruxelles

comisar european
Foto: Pagina Europeană

Hoţii au spart birourile din Bruxelles a cel puțin 50 de europarlamentari. Ei au profitat de măsurile de izolare impuse în pandemia de coronavirus. Ei au furat laptopuri, tablete şi alte bunuri de valoare.

Furturile ar fi avut loc în perioada în care sediul din Bruxelles al legislativului european era practic gol. Activitatea Parlamentului European a fost mutată exclusiv online. Hoții au răscolit documente . Ei au spart dulapuri din birourile eurodeputaţilor pentru a sustrage bunuri de valoare, potrivit digi24.ro.

Europarlamentar rămas fără două laptopuri

Europarlamentarul german Nico Semsrott, căruia i-au fost furate două laptopuri, s-a declarat dezamăgit de lipsa de reacţie din partea Directoratului general pentru securitate al Parlamentului European (DG SAFE).

„Este un imens scandal şi nu ştiu de ce toată lumea tace”, a declarat el.

„Suntem aproape siguri că hoţii au căutat prin toate lucrurile noastre. Pentru că totul pare răscolit”, a mai spus Semsrott. El a adăugat că din ce a aflat au fost sparte birourile unui număr „între 40 şi 100 de eurodeputaţi”.

Europarlamentarul şi-a avertizat colegii într-un e-mail

El şi-a avertizat colegii într-un e-mail trimis luni. El a postat un video pe YouTube în care arată cum hoţii i-au forţat un sertar de la birou. De unde au luat o cheie aflată în sertar pentru a putea deschide un dulap conţinând computere. Eurodeputatul a afirmat că DG SAFE nu îi avertizase pe eurodeputaţi despre furturi.

În luna martie, preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a introdus măsuri stricte pentru a interzice accesul vizitatorilor în clădirile PE. El a încurajat eurodeputaţii să lucreze din ţările lor, ca măsură de precauţie împotriva răspândirii noului coronavirus. Sediul din Bruxelles al PE a rămas gol cea mai mare parte a lunii mai.

PE a fost informat despre spargeri

O purtătoare de cuvânt a instituţiei a precizat că în aprilie PE a fost informat despre spargeri , PE a ”sporit numărul agenţilor de securitate care patrulează” în zona birourilor. Asta în timp ce ”alţi agenţi au controlat accesul în clădire”. Ea a adăugat că DG SAFE anchetează furturile şi se află în contact cu autorităţile belgiene.

Eurodeputata cehă Dita Cháranzova, vicepreşedintă a Parlamentului European pentru securitate, a spus că i-a cerut DG SAFE un raport privind spargerile. Ea a anunţat că va ridica această chestiune la viitoare reuniune a Biroului Parlamentului European, care se ocupă de problemele administrative. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here