Hoteluri amendate de ANPC, la Mamaia, pentru nereguli

Plaja Mamaia. Sursa Foto: google
Plaja Mamaia. Sursa Foto: google

Mai multe hoteluri din Mamaia au fost amendate de ANPC din cauza unor nereguli. Zeci de camere de la un complex hotelier de patru stele au fost închise temporar. Alte camere urmează să fie închise pe măsură ce vor fi eliberate de turişti.

Este vorba despre un cunoscut complex hotelier din staţiunea Mamaia, iar camerele închise de reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) sunt în hoteluri de patru stele.

Autorităţile au descoperit mai multe deficienţe atât în ceea ce priveşte condiţiile de cazare cât şi cele privind alimentaţia publică.

Hoteluri amendate pentru nereguli

Au fost aplicate sancţiuni inclusiv unităţilor hoteliere cu nereguli, fiind vorba de complexul format din hotelurile Comandor, Amiral şi Orfeu din Mamaia.

“Au fost aplicate sancţiuni şi măsuri de oprire temporară a prestării de servicii, inclusiv pentru hoteluri, fiecare dintre acestea a înţeles ca în intervalul agreat să aducă remedieri spaţiilor de cazare, să le doteze cu saltele curate, să renoveze camerele acolo unde era necesar. (…) La hotelurile Amiral, Orfeu, Comandor au fost depistate nereguli în spaţiile de cazare şi în spaţiile de alimentaţie publică. Am stabilit cu acţionariatul şi reprezentanţii acestora că ridicarea măsurii se va face în orice termen rezonabil dacă dânşii înţeleg să remedieze deficienţele. Au remediat marea majoritate a deficienţelor”, a precizat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, potrivit news.ro.

El a menţionat că iniţial au fost închise temporar camerele libere, iar pe măsurile ce camerele ocupate erau eliberate acestea erau la rândul lor închise temporar.

Citeşte şi: Incendiu la un un cunoscut hotel din Mamaia. A luat foc bucătăria restaurantului

„Camerele închise iniţial nu erau ocupate şi pe măsură ce aceste s-au eliberat au fost oprite până la remedierea deficienţelor în aşa fel încât turiştii s-au cazate în nişte camere renovate şi dotate, cu saltele, cearceafuri, protecţii de saltea noi, băile au fost igienizate corespunzător, urmele de igrasie şi mucegai au dispărut şi au lăsat loc albului”, a spus preşedintele ANPC.

Astfel, au fost închise temporar 36 de camere şi blocul alimentar de la Hotelul Orfeu, fiind aplicate amenzi în valoare de 110.000 de lei.

Peste 800 de amenzi de la ANPC, pe litoral

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă, că în perioadele 3 – 10 iulie şi 26 iulie – 4 august, comisarii aflaţi pe litoral au verificat 470 de operatori economici şi au aplicat aproape 800 de amenzi, în valoare de 1,8 milioane de lei.

“Au fost controlaţi 470 de operatori economici, s-au aplicat un număr de 797 de sancţiuni, din care 470 de avertismente. Au fost date amenzi în valoare de 1,8 milioane de lei, din care deja s-au încasat aproape 190.000 de lei. S-au oprit temporar de la prestarea serviciilor 61 de locaţii, s-au redeschis 25 dintre acestea. Mărfurile care au fost oprite temporar, se ridică la valoarea de 119.000 de lei, iar cele oprite definitiv la 193.000 de lei. Nu vorbim numai de alimentaţie publică, vorbim şi de alte produse retrase de la comercializare, jucării, textile pentru că am avut un spectru destul de mare”, a declarat preşedintele ANPC.

Citeşte şi: Fostul club Bamboo din Mamaia, distrus de incendiu

Horia Constantinescu a mai afirmat că problemele pe zona de alimentaţia publică de pe litoral au fost mai mici decât în anii trecuţi şi au fost operatori economici care au înţeles că trebuie să renoveze unităţile şi să le doteze cu aparatură nouă.

Eforie Nord şi Sud, lideri la probleme cu ANPC

Întrebat dacă problemele găsite au fost uniform împărţite pe tot litoral sau au existat zone în care acestea au fost mai dese, Horia Constantinescu a răspuns: “Ar trebui să spun că sunt uniforme totuşi lider rămân în continuare staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud. Dar totuşi unele dintre locaţie au venit spre ceea ce trebuie. Aici este comerţul de dugheană, nu putem convinge autoritatea publică să renunţe la acesta. Cred că pentru mulţi primari rămâne o sursă de voturi, aceea de a atribui localnicilor mese şi tarabe în eventualitatea că la anul când sunt alegeri să fie votaţi, uitând că litoralul este al românilor şi că el trebuie tratat într-un mod unitar”.

ANPC a transmis că verificările pe litoral vor continua şi în perioada următoare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here