HALUCINANT. Şoferiţa din Iaşi care a ucis, beată fiind, 4 oameni spune că e…amuzant ce se spune despre ea!

Adina Iuliana Ghervase, șoferița din Iași care a ucis patru oameni, spune că ceea ce se spune despre ea i se pare „amuzant” și nu vrea să dea declarații pentru că ea „nu a fost prezentă la fața locului”.

CITEŞTE ŞI: Şoferiţa fără permis auto care a ucis o fetiţă a scăpat de acuzaţia de ucidere din culpă: De vină a fost cea mică!

În acest context, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică a faptelor și o cercetează penal pentru omor calificat.

Sunt „pași către normalitate și o posibilă schimbare de paradigmă în materie de accidente auto”, spune avocatul Adrian Cuculis.

„Șoferița din Iași care a omorât patru muncitori aflați la lucru este acuzată de omor calificat prin ordonanță de schimbare a încadrării juridice a faptei.

Audiată

De asemenea, luni, 08 august, când a fost audiată, ea a declarat procurorului general adjunct al PCA Iași că ei i se pare „amuzant” ceea ce se zice despre ea și că nu dă nicio declarație fiindcă ea „nu a fost prezența la față locului””, a mai spus avocatul Cuculis.

Raportul de expertiză de dinamică a accidentului arata ca femeia avea nu mai puțin de 148 km/h la intrarea în curbă, adică fix înainte de impactul fatal. Când s-a izbit de clădire ea avea 131 km/h, iar în muncitorii de la Citadin SA a intrat cu nu mai puțin de 48 km/h, conform avocatului Adrian Cuculis.

„Dacă numita Ghervase Adina Iuliana ar fi avut cel mult 98 kmh/h, ricoșarea autoturismului după impactul cu clădirea nu ar mai fi avut loc”, arată experții care au lucrat la acest caz.
Alcoolemie foarte mare

Conform avocatului Adrian Cuculis, ieșeanca băuse foarte mult înainte de a se urca la volan.

„Avea o alcoolemie foarte mare de 1.13″, afirmă sursa citată.

„Tulburător este faptul că, în una dintre declarațiile sale, șoferița spune ca nici măcar nu a fost la locul accidentului”, adaugă Av. Cuculis.

Patru persoane ucise

Adina Iuliana Ghervase, în vârstă de 39 de ani, a provocat un grav accident rutier, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022. După ce consumase băuturi alcoolice, s-a urcat la volanul autoturismului său, marca Alfa Romeo, iar când a ajuns în zona Păcurari, șoferița a pierdut controlul volanului și a acroșat patru muncitori de la Citadin SA.

Alți trei colegi ai victimelor au fost răniți.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here