Guvernul promite investiții de 2 miliarde de lei în comunitățile locale

Premierul Viorica Dancila discuta cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, inaintea primei sedinte a guvernului, dupa publicarea raportului MCV pe 2018 al Comisiei Europene, joi 15 noiembrie 2018, la Palatul Victoria din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFX FOTO

Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că au fost finanţate 116 proiecte din fondul de dezvoltare şi investiţii pentru comunităţile locale, a căror valoare se ridică la aproximativ 2 miliarde de lei. Premierul a mai spus că nivelul plafonului de contractare pe anul 2019 este de 10 miliarde de lei.

„Aşa cum ne-am angajat continuăm susţinerea investiţiilor pentru comunităţile locale. Primele 116 proiecte finanţate din fondul de dezvoltare şi investiţii au fost aprobate astăzi. Este vorba de lucrări de infrastructură, drumuri locale, modernizări şi reabilitare străzi, şcoli şi grădiniţe dar şi spitale, construcţia de reţea de distribuţie şi alimentare cu gaze naturale sau reţea de canalizare. Toate proiectele aprobate au documentaţia completă. În perioada următoare se vor semna contracte de finanţare pentru aceste proiecte astfel încât, din luna octombrie să înceapă implementarea lor”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, marţi,în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că valoarea celor 116 proiecte de investiţii este de aproximativ de 2 miliarde de lei şi că urmează să mai fie analizate şi aprobate alte proiecte în limita plafonului de contractare de 10 miliarde de lei.

„Valoarea celor 116 proeicte de investiţii ce se vor derula în toate regiunile ţării este aproximativ de 2 miliarde de lei. Acesta este un prim pachet de proiecte finanţate din fondul de dezvoltare şi investiţii. Vom continua analiza pentru a fi aprobate şi alte proiecte până la nivelul plafonului de contractare de 10 miliarde de lei pentru acest an”, a mai adăugat Dăncilă.

 Camera Deputaţilor a adoptat în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 5/2019 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului Naţional de Dezvoltare Locală(PNDL), etapa a 2-a.

Ministrul Dezvoltării a susţinut că PNDL îşi propune realizarea a 16.500 km de conducte de apă şi canalizare care vor deservi 6,5 milioane de locuitori, dintre care 4.750 km sunt deja realizaţi. Potrivit ministrului, PNDL mai are ca scop realizaeea a 20.000 km de drumuri judeţene şi comunale care vor deservi 15 milioane de locuitori (7.000 km realizaţi).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here