Guvernul a decis: 30 aprilie, zi liberă pentru bugetari

Guvernul a decis să acorde încă o zi liberă pentru bugetari.

30 aprilie va fi liberă pentru angajaţii din sectorul public

Ministerul Muncii a anunţat că ziua de marţi, 30 aprilie, va fi liberă pentru angajaţii din sectorul public.

Hotărârea a fost adoptată vineri în şedinţa de Guvern, deoarece potrivit Codului Muncii, ziua de 1 mai, este declarată nelucrătoare.

Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie 2019 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul bugetar, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi, având în vedere că miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii.

Măsura este adoptată şi pentru recuperarea capacităţii de muncă a angajaţilor, dar şi pentru stimularea turismului. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă”, transmit printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Ministerului Muncii.

În total, șase libere de PAȘTE!

Ministerul Muncii informează că pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, conform planificărilor stabilite.

PAȘTE 2019: Pentru prima dată, Vinerea Mare este zi liberă prin lege.

În aceste condiţii, pe lângă prima și a doua zi de Paște, salariații vor avea liber și în Vinerea Mare, ceea ce înseamnă că minivacanţa acoperă perioada 26-29 aprilie.

Angajații vor avea 6 zile libere, deoarece şi 1 Mai, de asemenea liber legal, este la doar o zi diferenţă, iar Guvernul a decis să „facă punte”.

Totodată, salariaţii din domenii cu activitate continuă trebuie să fie recompensați de angajatori.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here