Guvernul a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. Moldova și Bulgaria au intrat în zona roșie

sursa foto: Pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 77 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. În zona roşie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus şi Groenlanda. Lista intră în vigoare începând cu data de 3 octombrie, ora 00:00.

În zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Austria, Elveţia, Gibraltar, Iran, Maldive şi Bahamas; din zona verde, în urma creşterii incidenţei:Ucraina, Insulele Feroe şi Leshoto.

În zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franţa, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo şi Capul Verde. Lista intră în vigoare în 3 octombrie, la ora 0.00.     

Totodată, se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea excepţiei de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă, precum şi cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condiţiile deplasării în scop profesional.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here