Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, face apel la politicieni să nu dea pomeni în an electoral

Isărescu, băgat pe gâtul coaliției

Mugur Isărescu

Politicienii trebuie să dea cu prudență în an electoral, pentru a nu se ajunge în situația de a se lua, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Politic, tot timpul trebuie să dai ceva și în niciun caz nu trebuie să iei. Dacă se dă prea mult cine mai are curajul să ia? Cine mai are curajul să iasă că trebuie luat, că s-a dat prea mult? Ca să nu ajungem într-o situație ca asta, pentru că înseamnă o ajustare de piață, ia piața, iar echilibrele se restabilesc în economie, este bine să dea câte puțin, cu prudență, să nu fim în situația să luăm, mai ales într-un an electoral, greu de luat. Greu de luat oricând”, a spus Mugur Isărescu.

El a precizat că politicul trebuie să aibă o viziune „mai atentă” cu procentele de creștere la venituri. „O asemenea viziune cred că este necesară. Nu ne apucăm să dăm sfaturi de aici. Știm ce înseamnă să fii în fața electoratului, în fața unor nevoi în creștere, dar de aceea suntem la BNR și de aceea ne ocupăm de macrostabilitate ca să spunem prudență maximă”, a explicat guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu a susținut joi o conferință de presă pentru a prezenta deciziile adoptate în aceeaşi zi de Consiliul de Administrație. Acesta a decis menținerea dobânzii cheie la 1,75% pe an și reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută ale instituțiilor de credit cu două puncte procentuale, respectiv la 12%, începând cu perioada de aplicare 24 ianuarie – 23 februarie 2016.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here