Dragnea șurubărește un Guvern nou cu premier vechi

Liviu Dragnea
Motivarea condamnării lui Liviu Dragnea

Surse din PSD susțin că se pune la cale schimbarea Guvernului. Nu că Dragnea ar avea nevoie de noi valuri în partid, dar așa poate fi determinată moara publică să nu mai macine ”făina” Kovesi. Indiferent de motive, se pare că ne paște un Guvern nou cu premier vechi.

Pe scurt, se spune că Dragnea va umbla din nou la murăturile stocate în cămara de cadre a partidului și va scoate de acolo alți miniștri. De frica lui Iohannis, borcanul cu premieri-viorici de rezervă nu va fi deschis.

Pentru a slăbi corzile în care este prins, Dragnea șurubărește un Guvern nou cu premier vechi

Deși implică mult deranj pentru Dragnea, operațiunea este de natură a muta atenția publică de la usturătoarea înfrângere administrată PSD-ului de către Kovesi. În plus, inerenta încăierare a baronilor pe scaunele de miniștri va abate spre o țintă mai sănătoasă pentru liderul PSD și atenția ”nobililor” social-democrați care au început să viseze la un Dragnea cu pielea pusă-n băț.

Mai mult, inițierea unei noi remanieri va muta spre altă temă și gândurile deloc pașnice nutrite de Tăriceanu-ALDE la adresa aceluiași Dragnea, deci acesta va avea un moment de respiro și în coaliție.

Nu în ultimul rând, un Guvern nou mai poate potoli cât de cât și valurile societății civile iar asta ar constitui un mare avantaj pentru un PSDragnea, mai ales în prag de alegeri.

Un alt plus pentru Dragnea ar fi și faptul că portofoliile ministeriale se vor vinde de această dată concomitent cu locurile pe lista PSD pentru Parlamentul European, ca urmare este mai mult loc de jocuri și cumpărare de sprijin intern. Implicit și mai multă țigăneală în partid, dar ăsta poate fi un alt bonus, se știe că o e mai ușor de condus și prostit o mulțime dezbinată.

(Tu)Dorelul de la Justiție, în pericol să fie pus pe făraș

Dacă la PSD mai e cum e, o nouă remaniere nu este și pe placul ALDE, care ca de fiecare dată ține cu dinții de miniștrii săi și asta pentru că, spre deosebire de Dragnea, Tăriceanu nu intenționează să tulbure cu nimic apele partidului său. Chiar și așa, interesant este însă că se spune despre Tudorel Toader că nu va reuși să supraviețuiască și acestei remanieri.

Dacă zvonul se confirmă, Toader va pleca cu tinichelele controversatelor legi și ordonanțe date de el legate de coada sa de mare doctor jurist. Prost este că egile și ordonanțele demne de un (Tu)Dorel al Justiției vor rămâne.

Tras linie și adunat, rezultă că o remaniere, fie ea și amplă, se va solda și de această dată tot cu o nouă Mărie cu aceeași pălarie. Sau cu același coc mai corect spus ținând cont de realitatea de la Palatul Victoria.

 

LĂSAȚI UN MESAJ