Gripa a mai făcut trei victime. Număr total de morți: 67

Gripa a ucis 127 de persoane anul trecut
Gripa a ucis 127 de persoane anul trecut

Gripa a mai făcut trei victime, astfel că, numărul total al celor care au decedat din cauza gripei s-a ridicat la 67, a anunțat Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Cele trei persoane, la care s-a confirmat virusul gripal de tip A, aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal. Este vorba despre doi bărbaţi din judeţul Prahova, unul în vârstă de 40 şi altul de 45 de ani, şi de o femeie din judeţul Timiş de 50 de ani.

Pe de altă parte, în Galați, un bărbat, în vârstă de 83 ani, a fost internat în spital cu virusul gripal de tip A, subtipul H 3.

Gălățeanul este cel de-al zecelea caz din judeţ de la începutul sezonului rece. Oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi spun că este vorba despre o persoană care suferă de afecţiuni cronice, nevaccinată, care a fost diagnosticată cu gripă cu virus AH3.

„La nivelul judeţului Galaţi, de la începutul acestui sezon rece, au fost depistate şi confirmate serologic zece cazuri de gripă, trei cu virusul AH1 şi şapte cu virusul AH3. Trei dintre cele zece cazuri de gripă s-au soldat cu decesul pacienţilor, care erau persoane cu probleme de sănătate şi care nu se vaccinaseră antigripal”, a declarat Iordăchescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here