Grindeanu, despre podul suspendat de la Brăila: „Îmi doresc ca acest grafic, pe care insist să-l pozați, să fie respectat”

Podul suspendat peste Dunare FOTO: Radu Aramă

Podul suspendat de la Brăila trebuie deschis circulației la sfârșitul anului, în decembrie 2022, conform graficului pe care și l-a asumat constructorul, a anunțat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a efectuat luni, 3 octombrie, o inspecție pe șantierul podului suspendat peste Dunăre, de la Brăila

„Am văzut în aceste zile, chiar săptămâni, mesaje diferite. Este a treia oară când vin în aceste ultimele luni la Brăila. Termenele pe care le știți cu toții au fost de dare în circulație la sfârșitul anului. În această săptămână au fost discuții între CNAIR și compania care execută acest proiect. Pe multe dintre punctele în care au existat blocaje, au fost depășite. Va fi detașată o echipă condusă de directorul Cernăianu aici, la pod, astfel încât graficul, prin care constructorul a venit aici și s-a angajat, va fi și pus în practică să fie unul real. Mă aștept ca pe 19- 20 cu concursul celor de la CNAIR, acolo unde lucrurile pot fi închise în cadrul legal. Acolo unde nu se poate există instanțe. Dacă revendicările pot fi închise în mod amiabil aș dori să mergem pe această soluție. Mă aștept ca termenul să fie respectat. Am văzut de prea multe ori mesaje diferite.(…) Cu toții vedem că este o lucrare impresionantă. E una din construcțiile importante în Europa… Nu sunt pesimist din fire, îmi doresc ca acest grafic pe care insist să-l pozați, să fie și pus în practică”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Podul suspendat peste Dunăre va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani. De asemenea, va fi ultimul pod peste Dunăre, înainte de vărsarea în Marea Neagră, cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune. 

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here