Grindeanu: Aeroportul Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri

sursa: Sorin Grindeanu/FB

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri.

„Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri!A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe. Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor.

Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023. Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București”, a scris pe Facebook, Sorin Grindeanu.

Finanțarea este asigurată din 3 surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat și veniturile proprii ale aeroportului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here