Gorghiu, atac la Dîncu: Nu pare să aibă un mare apetit să-și dea demisia!

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD), nu pare să aibă „apetit” pentru demisie după declarațiile „neinspirate” despre Ucraina și discuția de „calibrare” cu premierul Nicolae Ciucă.

CITEŞTE ŞI: Gorghiu a luat FOC după decizia CCR privind ilegalitatea purtării măştilor în exterior: Este controversată!

„Demisia e un alt unilateral. Decizia îi aparține domnului ministru Dîncu. Din reacțiile pe care le-am văzut în spațiu public, venite din partea domniei sale, nu pare să aibă un mare apetit să-și dea demisia. Iau act de discuția de azi și vom vedea în ce măsură a înțeles ce a provocat cui declarațiile pe care le-a avut. Neinspirate, aș spune. Însă, de principiu, atunci când un ministru greșește nu cred că trebuie să condiționezi de plecarea unui alt ministru dintr-un alt partid. Greșești, pleci acasă”, afirmă Alina Gorghiu.

Reacția Alinei Gorghiu vine după ce purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a anunțat că premierul Nicolae Ciucă și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă și Vasile Dîncu, au discutat, luni, la Palatul Victoria, despre „calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”.

Premierul îl aştepta de 4 zile

Premierul Nicolae Ciucă afirma joi că îl așteaptă pe Vasile Dîncu să revină în țară pentru a avea „o discuție cât se poate de deschisă” despre declarațiile potrivit cărora șansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat marți, în cadrul unei conferințe de presă, despre declarațiile ministrului Apărării, Vasile Dîncu, care ar fi spus că singura șansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia.

„În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când și cum și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a UE și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziții”, a declarat Iohannis.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here