Gigi Becali, făcut praf de autorităţile medicale: O bazaconie!

Becali

Pagina oficială a platformei naţionale de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19 a oferită o replică după ce patronul FCSB, Gigi Becali, a spus că evoluţia jucătorilor de fotbal vaccinaţi scade după ce primesc serul anti-covid, cosiderând afirmaţia omului de afaceri „o bazaconie”.

„Jucătorilor de fotbal vaccinaţi NU le scade puterea după vaccinarea împotriva COVID-19!

CITEŞTE ŞI: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier în Capitală.”A intrat unul în Luțu”

Dovada sportivă: 4 echipe din Premier League sunt în optimile Champions League, unde România, din păcate, nu are nicio echipă.

Aşa cum vă prezentam şi în 21 decembrie 2021, 77% dintre jucătorii din Premier League erau vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19, iar 84% erau vaccinaţi cu prima doză. Din aceeaşi ligă, două echipe erau vaccinate 100% cu schemă completă.

De menţionat faptul că două echipe, Manchester City şi Liverpool, au câştigat prima manşă a optimilor Champions League cu 5-0, respectiv 2-0.

Perfeormanţele jucătorilor

Din punct de vedere medical şi ştiinţific, nu sunt studii care să susţină o bazaconie precum cea promovată recent pe conturile de Facebook din România (). Vaccinarea împotriva COVID-19 nu influenţează performanţele jucătorilor de fotbal. În schimb, sunt suficiente studii care demonstrează că trecerea prin infecţia cu SARS CoV-2 lasă sechele pe termen lung (Long COVID), iar acestea pot influenţa performanţele sportivilor.

Concluzia este simplă: să rămânem sănătoşi, să ne bucurăm de fotbal, uitându-ne la cei care au încredere în ştiinţă şi în medicină.

Vă rugăm să vă informaţi DOAR din surse credibile, oficiale!

Pep Guardiola şi-a pierdut mama din cauza COVID-19 şi a spus că pentru jucători a fost să ia în considerare vaccinarea. . Pep Guardiola

Jürgen Klopp, managerul echipei Liverpool, a lansat un apel pentru toată lumea să se vaccineze cu doza booster şi i-a îndemnat pe sceptici să asculte de sfaturile experţilor.

Bundesliga, prima ligă de fotbal din Germania, şi Seria A, prima ligă de fotbal din Italia, au transmis că în rândul jucătorilor înregistraţi în ligile lor, procentul jucătorilor vaccinaţi cu schemă completă era de 94% în Germania, respectiv 98% în Italia”, se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Ce a spus patronul FCSB

Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat, luni, că jocul echipei CFR Cluj este în scădere deoarece antrenorul Dan Petrescu are la dispoziţie prea mulţi jucători vaccinaţi, a căror capacitate fizică este afectată de serul anti-Covid-19.

„Vaccinaţii, toţi scad (n.r. – ca nivel de efort), eu văd şi la ai mei, care sunt vaccinaţi. Nu că nu-i mai bag, că sunt unii pe care nu-i afectează foarte mult vaccinul, dar cei care sunt mai în vârstă? Nu ai văzut şi Deac, nu mai e ăla Deac. Deac era, vai de capul meu, vijelie pe teren! Nu mai e vijelie. A marcat că l-a băgat pe Goge, care a pierdut mingea aia la mijlocul terenului, că altfel îi bătea Rapidul”, a declarat Becali, la ProX, după meciul CFR Cluj – Rapid, scor 2-1.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here