Gheorghe Ştefan mai stă 30 de zile în arest

Pinalti se întoarce la închisoare

Gheorghe ȘtefanMagistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis marți să prelungească cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele primarului din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, implicat în dosarul Microsoft.

Aceeaşi decizie a fost luată de judecători şi în cazul oamenilor de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș şi a fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu. Decizia nu este definitivă, iar cei patru au posibilitatea să facă contestație.

Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan și Nicolae Dumitru sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani, iar Gabriel Sandu, de luare de mită în formă continuată și spălare de bani, ei fiind arestați pe 25 octombrie. Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licențe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiții oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României și, implicit, permițând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here