Gheorghe Nichita rămâne în arest la domiciliu

Gheorghe Nichita

Gheorghe NichitaPrimarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, va fi cercetat în continuare în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată municipalităţii, să supravegheze anumite persoane. Instanța i-a respins solicitarea prin care cerea să fie cercetat sub control judiciar.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, astfel că Gheorghe Nichita rămâne cu obligaţiile stabilite prin măsura arestului la domiciliu.

Gheorghe Nichita este în arest la domiciliu din 8 mai, în dosarul în care este acuzat că ar fi apelat la angajaţii Poliţiei Locale ca să-şi urmărească fosta iubită. Primarul municipiului Iaşi a fost suspendat din funcţie în 22 mai, printr-un ordin emis de prefectul judeţului.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în aceeaşi instituţie.

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Adina Samson, şef de serviciu în Primăria Iaşi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.

Gheorghe Nichita s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor instituţii din Primărie, pentru a-şi urmări iubita şi a ameninţa un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Adina Samson spunea că a fost lovită de edil, care o hărţuia şi ameninţa că o va distruge, iar în septembrie 2014 i-a comunicat acestuia că vrea să încheie relaţia, precizând că în octombrie a făcut o plângere la Parchet împotriva primarului, după ce acesta a început să o urmărească şi să o ameninţe din momentul în care i-a spus că vrea să pună punct relaţiei. Ea mai spunea că niciodată nu a făcut o plângere la DNA şi că singurul său demers a fost cel de la Parchet, din octombrie 2014, arătând, totodată, că îi spusese primarului că va mai face o plângere şi că se vor vedea la tribunal.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here