Gheorghe Bunea Stancu, eliberat condiționat. Fostul baron de Brăila a stat după gratii doar câteva săptămâni

Bunea Stancu

Gheorghe Bunea Stancu, fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, a fost eliberat condiționat. El a plecat din Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați după ce Tribunalul Galați a respins contestația depusă de procurorii DNA privind eliberarea condiționată.

Fostul lider PSD Brăila a fost condamnat definitiv și la sfârșitul lunii iunie a fost încarcerat. Bunea Stancu a cerut să fie eliberat condiționat și în luna iulie, Judecătoria Galați i-a aprobat cererea.

„Admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Galați. În temeiul art. 59 şi art. 60 din Codul Penal din 1969 cu aplicare art. 5 din Noul Cod Penal dispune liberarea condiţionată a persoanei-condamnate GHEORGHE- BUNEA STANCU din executarea pedepsei de 3 ani şi 8 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 35/2019 a Tribunalului Vrancea în baza căreia s-a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 50/2019. Atrage atenţia persoanei-condamnate GHEORGHE- BUNEA STANCU asupra dispoziţiilor art. 61 din Codul Penal din 1969 privind revocarea liberării condiţionate”, scrie în hotărârea Judecătoriei Galați.

Procurorii DNA au contestat decizia, dar Tribunalul Galați a respins solicitarea, conform unei hotărâri anunțate joi, 22 august.

„Respinge ca nefondată contestația formulată de Ministerul Public- Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Direcția Națională Anticorupție Serviciul Teritorial Galați împotriva sentinței penale a Judecătoriei Galați în dosarul 13419/233/2019 privindu-l pe condamnatul Gheorghe Bunea Stancu. Definitivă”, a anunțat Tribunalul Galați.

Bunea Stancu, condamnat în dosarul ”Sportul”

În luna iunie, Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat într-un dosar de conflict de interese. Potrivit informațiilor din dosarul numit „Sportul”, anchetatorii au stabilit că Bunea Stancu, în calitate de președinte al CJ Brăila, a obținut foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive, constând în folosirea gratuită timp de cinci ani a unui autoturism și încasarea de către acestea a sumei totale de 7.492.000 lei.

Totul s-a întâmplat între anii 2006-2012, perioadă în care fostul președinte CJ era acționar majoritar al unei societății comerciale, care printr-un intermediar, avea calitatea de asociat la unul dintre cluburi și de membru fondator la celălalt club sportiv. Judecătorii de la Tribunalul Vrancea au decis să-l achite pe Gheorghe Bunea Stancu pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dar l-au condamnat la trei ani de închisoare pentru conflict de interese în formă continuată. Decizia a fost atacată, iar dosarul a ajuns la judecătorii gălățeni de la Curtea de Apel care au crescut cu opt luni pedeapsa lui Bunea Stancu. Curtea de Apel Galați a confirmat decizia Tribunalului Vrancea pentru cea de a doua persoană din dosar. Alina Rusu, fostul director economic al CJ Brăila, a fost achitată.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ