Gest șocant. Un profesor din Piatra Neamț a cerut poze nud unei eleve de la seral. El va fi anchetat penal

Un profesor de matematică de la Liceul ”Dimitrie Leonida” din Piatra-Neamţ va plati scump faptul ca i-ar fi solicitat unei eleve să îi dea poze nud. Fata avea 21 de ani si invăţa la seral. Cadrul didactic va fi cercetat penal.

Profesorul va fi cercetat pentru infracţiunea de hărţuire sexuală, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, Georgiana Moşu.

Profesorul s-a ales cu dosar penal

„În urma apariţiei în spaţiul online a unor conversaţii dintre o elevă şi un cadru didactic al unei instituţii de învăţământ, din Piatra-Neamţ, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ s-au sesizat din oficiu. Ei au demarat cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situaţiei de fapt.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de hărţuire sexuală. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ. Cadrul didactic a fost audiat în această dimineaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Profesorul riscă să rămână fără loc de muncă

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ a cerut Consiliului de Administraţie al liceului să facă o anchetă. Inspectorul școlar Mihai Obreja a declarat că este posibil ca profesorului acuzat de hărţuire sexuală să i se desfaca contractul de muncă.

Și directoarea adjunctă a liceului și-a pierdut postul

Directoarea adjunctă a liceului în care învăța eleva a fost demisă. Ea i-a luat apărarea cadrului didactic. Directoarea a certat-o pe tânără, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

„La modul general toleranță zero pentru astfel de comportamente. Din discuția pe care am avut-o în această seară cu inspectorul general, i-a fost cerută demisia doamnei director adjunct. E a încercat să-i ia apărarea acestui cadru didactic. Demisia produce efecte încă de astăzi. Doamna director adjunct Mihaela Satman, care nu a considerat că este o problemă destul de gravă nu mai este director adjunct. (…) I-a făcut o vină elevei că s-a înscris la clasa de mecanică. Este inadmisibil să faci o vină unui elev că s-a înscris la o anumită clasă”, a spus ministrul.

În mediul online au apărut discuţii între profesorul de matematică din Piatra Neamț şi o elevă de 21 ani, dintr-o clasă de seral. Eleva a sesizat conducerea liceului incidentul iar profesorul i-ar fi trimis pe Facebook şi Whatsapp ameninţări şi injurii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here