Germania. O bandă de români au dat o spargere de milioane de euro

FOTO: diegoparra/Pixabay.com
FOTO: diegoparra/Pixabay.com

 Șapte români și doi cetățeni străini au fost reținuți, în cazul unui dosar privind furtul dintr-un depozit al unei firme constructoare de injectoare de maşini din Germania a 40 de europaleţi încărcaţi cu injectoare.

Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 3,3 milioane de euro, a transmis Poliţia Prahova. În curtea unui imobil din staţiunea Buşteni au fost depistaţi patru europaleţi încărcaţi cu injectoare, potrivit observatornews.ro.

Nouă bărbaţi au fost reţinuţi, ulterior fiind luată măsura arestării preventive pentru opt persoane, unul fiind pus sub control judiciar. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, în colaborare cu autorităţile germane, au reuşit identificarea mai multor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de furt şi tăinuire. 

„De asemenea, la data de 4 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în staţiunea Buşteni, la domiciliile unui alt bărbat bănuit de comiterea faptelor, la cele două locaţii fiind identificate şi indisponibilizate mai multe telefoane mobile, laptopuri, precum şi sume de bani. În cadrul activităţilor de cercetare desfăşurate, au fost indisponibilizate o autoutilitară, cu care ar fi fost transportaţi europaleţii, un autoturism şi 76.000 de euro. În acelaşi caz, în baza schimbului de informaţii dintre autorităţile române şi cele germane, la data de 3 mai, poliţiştii din Prahova au identificat, în curtea unui imobil din staţiunea Buşteni, 4 europaleţi încărcaţi cu injectoare. Tot în baza schimbului de informaţii, pe teritoriul Germaniei, au fost prinşi în flagrant delict 6 cetăţeni români, în timp ce ar fi sustras 4 europaleţi încărcaţi cu injectoare”, arată IPJ Prahova.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here