George Simion, atac la bănci: Vor să înrobească populaţia românească!

Deputatul AUR George Simion cere intervenția statului acuzând o înțelegere a băncilor comerciale în scopul majorării dobânzilor pentru creditele plătite de populație.

CITEŞTE ŞI: Simion acuzaţii BOMBĂ: A început operaţiunea de poliţie politică!

El a făcut aceste comentarii în contextul controlului demarat de Consiliul Concurenței la mai multe instituții bancare. Totodată, George Simion se arată deranjat de măsurile care au drept scop reducerea tranzacțiilor cu numerar.

George Simion a făcut o serie de comentarii după ce Consiliul Concurenței a demarat o serie de verificări la mai multe instituții bancare. Logic, conform ideologiei pe care o promovează, el a acuzat companiile străine care își desfășoară activitatea în România că vor să înrobească populația românească. Mai mult a dat exemplul unei importante bănci care ar fi dublat, în accepțiunea sa, ratele la creditele bancare.

Dublarea ratelor

„Consiliul Concurenței a spus acest lucru. Avem companii străine aici, care nici măcar nu au sediu în țara asta, care doar își desfășoară activitatea aici. E cazul ING Bank, a dublat ratele românilor. Toți acești bani plătiți de români merg afară. Trebuie să vă conformați altfel sunteți executat, așa a dictat Parlamentul. Avem multe instituții de control care nu îndrăznesc să intervină”, a spus George Simion.

Șeful partidului AUR susține că toate băncile ar trebui „să se ia” după dobânda de referință a Băncii Naționale a României, în stabilirea indicelui ROBOR. În baza acestui indicator, instituțiile financiar – bancare stabilesc dobânzile pentru creditele acordate. George Simion susține că fiecare client al unei bănci trebuie să aibă dreptul să se transfere, cu creditul, la o altă unitate, în cazul în care este nemulțumit de evoluția ratelor.

„BNR are o dobândă de referință, după care băncile ar trebui să se ia. Ar trebui să fie un prag suportabil pentru populație. Dacă nu-ți convine un operator bancar, te muți la altul, pentru că ești în capitalism. Dar dacă s-au înțeles toți între ei, devii sclavul lor. Statul trebuie să intervină!”, a mai spus șeful Partidului AUR.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here