George Manciu de la PRO România vrea reintroducerea cursurilor gratuite de engleză în centrele socio-educative din Sectorul 2

George Manciu

În Sectorul 2, la cele trei centre socio-educative nu se mai organizează cursurile gratuite de limba englează care erau de ajutor copiilor.

George Manciu, membru formațiunii recent înființate PRO România, unde este și Victor Ponta, a anunțat că intenționează reintroducerea cursilor gratuite de limba engleză în cele trei centre socio-educative din Sectorul 2. “În mod normal este un moment de cinste. Educația este unul dintre stâlpii de bază ai unui stat. Din păcate, anii ne-au arătat că în România nu e deloc așa. De curând, am aflat despre o situație care m-a dezamăgit profund și în a cărei rezolvare m-am hotărât să mă implic prin toate pârghiile de care dispun. În sectorul 2, existau trei centre socio-educative, unde o parte din copiii din comunitate participau, gratuit, la cursuri de limba engleză, lecții de educație civică sau alte cursuri pentru dezvoltarea personală. Copiii ăștia își doreau enorm să învețe limba engleză, iar părinții nu își permiteau să le plătească meditații. Orele de engleză de la școală sunt făcute superficial, de cele mai multe ori, iar programa școlară nu este cea mai prietenoasă. Timp de 6 ani, un om minunat, Andreea Moldoveanu, a coordonat cursurile de limba engleză de la centrul Sfânta Maria, din strada Oituz nr. 9. În toți acești ani, peste 1.000 de copii, mulți dintre ei proveniți din medii defavorizate, au pătruns în lumea lui Shakespeare. Era un lucru extraordinar pentru oamenii din comunitatea Andronache/Colentina. Centrul era renumit, iar părinții extrem de mulțumiți de rezultatele obținute. Un lucru minunat pentru comunitatea din zona respectivă”, a explicat Manciu.

Petiție online

Pentru a-și susține proiectul, Manciu a lansat și o petiție online pe site-ul de specialitate, adresa unde se poate semna pentru susținerea  inițiativei este aici.

“Cu resurse minime, rezultatele erau extraordinare. Poate unii dintre dumneavoastră nu vedeți impactul unui astfel de proiect, dar pentru cei din zonă, centrul Sfânta Maria era o binecuvântare. La fel și celelalte două centre… Și aici începe partea revoltătoare. Odată cu noua conducere, primăria Sectorului 2 a hotărât să suspende cursurile de limbă engleză din aceste centre pe o perioadă nedeterminată. Sute de copii au rămas pe dinafară. Fără o explicație clară. Au fost nenumărate cereri, petiții, rugăminți din partea părinților pentru reintroducerea cursurilor, însă toate fără răspuns. Fără o continuitate în pregătire, acești copii nu pot progresa. Nici nu știu ce să cred. Nu vreau să acuz conducerea primăriei de rea voință. Știu sigur însă că incompetența în formă continuată și lipsa de viziune sunt la ele acasă în Primăria Sector 2. După ce am aflat situația, am luat imediat decizia de a ajuta cumva acești copii. Prima soluție pe care am avut-o la îndemână a fost să pun la dispoziția copiilor și profesorilor sediul PRO ROMÂNIA Sector 2, din Bulevardul Basarabia nr. 59, pentru a-și putea continua activitatea educațională. Astfel, vom organiza la sediul nostru ateliere educaționale de limba engleză, educație civică, actorie și multe altele pentru copiii din școala primară ce vor fi susținute de profesori voluntari. Trebuie să conștientizăm că acești copii reprezintă viitorul. Și dacă acești copii nu au parte de sprijinul nostru acum, nu putem visa o țară așa cum ne dorim pe viitor!”, a mai explicat George Manciu.

LĂSAȚI UN MESAJ