Geoană, informaţii de ULTIMĂ oră despre război: Nu există condiţii pentru negocieri de pace!

Mircea Geoană a declarat, marţi, că, în prezent, „nu există condiţii pentru un minim de teren” pentru negocieri de pace între Rusia şi Ucraina. Secretarul general adjunct al NATO a mai subliniat că perioada de iarnă „va conduce probabil la o încetinire relativă a intensităţii războiului„.

CITEŞTE ŞI: Geoană A RĂBUFNIT la adresa Rusiei: NATO, în alertă! Securitatea Alianţei este în pericol!

Mircea Geoană spune că sunt slabe speranţe ca cele două ţări aflate în război să intre la negocieri. Rusia şi Ucraina au poziții atât de diferite şi atât de masiv îndepărtate una de alta, încât e greu să le pui la masa tratativelor.

Scade intensitatea războiului

Secretarul general adjunct al NATO a adăugat că perioada de iarnă va conduce probabil la o încetinire relativă a intensităţii războiului. Dar alte speranţe nu se întrevăd.

Şi chiar dacă Ucrainenii presează constant liniile frontului, iar de câteva săptămâni, în partea de sud, în zona oraşului Herson, linia frontului a fost împinsă de către armata ucraineană până pe malul fluviului Nipru, şanse ca Rusia să se retragă definitiv nu sunt. Sunt voci care spun că în aceste momente Kremlinul pune un nou plan de atac dur al Ucrainei.

„Trebuie să spunem că, din punct de vedere politic, de această dată, nu vedem condiţii pentru o negociere între cele două părţi în viitorul apropiat, dintr-un motiv care este evident.

Poziţiile sunt atât de diferite şi atât de masiv îndepărtate una de alta, încât, astăzi, nu vedem condiţii pentru un minim de teren unde să se poată ajunge la un început de negociere”, a afirmat el.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here