Generalul Cătălin Zisu, anchetat de DNA pentru abuz în serviciu, ar fi lansat mai multe amenințări, inclusiv cu moartea, la adresa martorilor din dosarul său.
Aceștia susțin că Zisu a încercat să îi oblige să semneze documente care atestau lucrări care, de fapt, nu au fost efectuate.Una dintre martori a relatat că a fost umilită de Zisu, fiind făcută incompetentă și chiar amenințată cu moartea, afirmând că s-a temut să nu fie omorâtă. Potrivit femeii, generalul a folosit un limbaj agresiv și intimidant, făcând-o să plângă și să se simtă „persecutată” la fiecare întâlnire, scrie Digi24.ro.
Totodată, martorii au mai declarat că, la fiecare discuție, s-au simțit persecutați de Zisu, care le spunea că nu au cunoștințele necesare și că „nu este treaba lor” să se implice în proiect. Zisu, comandantul Logisticii Armatei Române, este cercetat într-un dosar legat de plata unor lucrări neefectuate pentru extinderea Cimitirului Ghencea 3. Generalul a fost plasat sub control judiciar, cu o cauțiune de 200.000 de euro.
După anunțul privind acuzațiile la adresa generalului, Ministerul Apărării Naționale a înaintat Administrației Prezidențiale propunerea de trecere în rezervă a acestuia.
Cine este Cătălin Zisu
Cătălin Zisu este unul dintre cei mai importanţi comandanţi din structurile Armatei române, ocupându-se de Logistica MApN. Gradul de general i-a fost acordat la 37 de ani, fiind cel mai tânăr general din armata română.În 2006, a obţinut titlul de doctor graţie generalului Gabriel Oprea, iar preşedintele de atunci, Traian Băsescu, i-a conferit şi a doua stea de general în 2007. A treia stea a primit-o în 2011.În august 2012, după ce a devenit premier al României, Victor Ponta l-a numit, prin decizie, pe generalul locotenent Cătălin Ştefăniţă Zisu în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Generalul Zisu, acuzat că și-a amenințat și intimidat subalternii.
Cetățeanul TV