Gazul ar putea fi raţionalizat la iarnă pentru firme!

Executivul analizează posibilitatea impunerii unei raţionalizări a consumului de gaze pentru companii, la iarnă, în funcţie de situaţia de securitate din regiune şi de efectele sancţiunilor aplicate Rusiei, după cum au declarat surse guvernamentale pentru „Adevărul”.

În schimb, consumul populaţiei nu va fi limitat.

Analiza evoluţiei crizei energetice

La nivelul Executivului s-a format un organism consultativ care va analiza evoluţia crizei energiei, în contextul războiului din Ucraina şi a efectelor produse de sancţiunile împotriva Rusiei. Guvernanţii analizează varianta ca operatorilor economici să li se aplice o limitare echitabilă a furnizării de gaze, pe timpul iernii, în cazul în cazul în care vor exista probleme cu aprovizionarea, însă consumul populaţiei nu va fi limitat.

CITEŞTE ŞI: Românii sunt sfătuiți să stingă becurile pentru a scăpa de dependența gazelor rusești

„Se va continua furnizarea fără limitare la consum casnic. Pentru operatorii economici e mai corect să limităm, în procent echitabil pentru fiecare agent economic. Deci va fi o raţionalizare pentru companii, nu pentru casnici”, au precizat surse guvernamentale, potrivit News.ro. România îşi asigură, în prezent, 90% din producţia de gaze.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here