Garda de Mediu a amendat Petromidia după explozia care a ucis 3 oameni

Garda de Mediu Constanţa a anunţat, luni, că a aplicat o amendă de 50.000 de lei în urma incendiului de la Rafinăria Petromidia.

De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu au precizat că au impus măsuri referitoare la identificarea factorilor care au dus la declanşarea incendiului.

Garda de Mediu Constanţa a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că în 2 iulie, pe platforma Petromidia – Uzina Rafinarie, s-a produs un accident la una dintre instalaţii, constând într-un incendiu, generat de o explozie la un echipament.

Incendiu violent

„Incendiul s-a manifestat violent, cu flacără puternică şi degajări mari de fum negru. Din momentul producerii incidentului, au fost luate măsuri de oprire controlată a tuturor instalaţiilor tehnologice, în prezent activitatea de producţie fiind suspendată temporar. În timpul evenimentului, o persoană a decedat, iar 4 persoane au fost rănite. Având în vedere acest fapt, conform prevederilor Legii nr. 59/2016, accidentul se încadrează drept accident major”, a transmis Garda de Mediu.

Pe 15 iulie a fost finalizată acţiunea de verificare.

3 morți și mai mulți răniți

„Comisarii GNM – CJ Constanţa au constatat că nu au fost respectate prevederile art. 5, alin. (1), lit.a din Legea nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanţe periculoase, fapt pentru care a fost aplicată sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 50.000 lei. De asemenea, au fost impuse măsuri referitoare la identificarea factorilor care au condus la declanşarea incendiului şi refacerea documentelor impuse prin actul normativ menţionat anterior, în vederea evitării producerii în viitor a unui alt accident. La această dată este în desfăşurare o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului, urmând ca organele de cercetare să se pronunţe la finalizarea acestei”, a mai precizat Garda de Mediu Constanţa.

CITEȘTE ȘI: Încă un bărbat rănit în explozia de la Petromidia a murit! Fusese transferat în Germania

Numărul persoanelor decedate în urma evenimentului de la Rafinăria Petromidia a ajuns la trei, după ce doi muncitori care au suferit arsuri au murit la clinica din Germania unde fuseseră transferaţi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here