Galerie foto/Investiții uriașe la unul dintre cele mai mari spitale din România

Unul dintre cele mai mari spitale din România va fi complet modernizat, consolidat și dotat cu aparatură de ultima generație. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați în care se fac lucrări în valoare de milioane de euro. La final, unitatea medicală va fi una dintre cele mai moderne din țară.

În prezent, se face consolidarea clădirii cu 9 etaje, iar în interior sunt modernizate secțiile spitalului.

„Consolidarea spitalului este cea mai dificilă lucrare, însă una extrem de importantă, deoarece unitatea medicală are o vechime de peste jumătate de secol. Practic, fiecare stâlp de rezistenţă este consolidat complet, fie cu beton, fie cu o răşină special concepută pentru acest tip de lucrare. Investiţia se derulează etapizat, în condiţiile în care spitalul trebuie să asigure în continuare servicii medicale. După ce se termină de consolidat un etaj, încep lucrările de schimbare a instalaţiilor, de modernizare a secţiei, de înlocuire a tâmplăriei acolo unde este nevoie şi de implementare a unui nou sistem de climatizare…. După ce fiecare stâlp de rezistenţă este consolidat, se renovează toate saloanele şi cabinetele medicale. Se schimbă uşile şi geamurile unde este nevoie de acest lucru, se pun instalaţii sanitare noi, se schimbă plafoanele şi se montează covor de trafic intens”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Tot în interior sunt schimbate lifturile și toate conductele din subsolul unităţii medicale și este montat un sistem de sterilizare a aerului din sălile de operaţie. La exterior se pune o nouă fațadă și pe acoperiș se montează o instalaţie de producere a energiei din surse regenerabile.

În curte se construiește nouă morgă, sunt gata buncărul pentru acceleratorul de particule și parcarea supraetajată care anul viitor va avea și spațiu de aterizare pentru elicopterul SMURD și se lucrează la extinderea Unității de Primiri Urgențe. La final, se va moderniza clădirea cu trei etaje a ambulatoriului și va fi dotat tot spitalul cu aparate și echipamente de ultima generație.

Galerie foto/ Prima parcare supraetajată din Galați, inaugurată. Va avea heliport, iar accesul va fi gratuit

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here