Galaţi, capitala artelor plastice din România

Vineri seară, la Galaţi, a debutat prima ediţie a Bienalei Naţionale de Artă “Camil Ressu”, un eveniment cultural de mare amploare, care aduce, la malul Dunării, opere de artă ale celor mai importanţi plasticieni ai ţării.

Deschiderea acestui eveniment a avut loc , de la ora 19.00, pe esplanada Muzeului de Artă Vizuală. 260 de artisti plastici au creat special pentru acest salon naţional de artă, iar operele lor pot fi admirate de gălăţeni până pe 18 octombrie. Practic, timp de aproape două luni, Galaţi va fi capitala artelor plastice. Creațiile premiate vor intra în patrimoniul Muzeului de Artă Vizuală.

„Consiliul Judeţean a investit şi investeşte în continuare în cultura gălăţeană.Construim un sediu nou pentru Muzeul de Artă Vizuală şi cred cu tărie că Galaţiul va avea cea mai frumoasă casa a artelor vizuale din România. De fapt, următoarea ediţie a acestei bienale va avea loc cu siguranţă în noul sediu al muzeului. Mai mult, pentru că trebuie să fim alaturi de artistii plastici gălăţeni, a fost creat la începutul acestui an un fond de artă de 120 de mii de lei, astfel încât Muzeul de Artă Vizuală să achiziţioneze creaţii ale plasticienilor gălăţeni”, a declarat presedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here