Gabriela Firea promite că va reconstrui Hala Matache, demolată de predecesorul său Sorin Oprescu

demolarea Halei Matache

Hala Matache va fi refăcută așa cum a fost, după planuri realizate de cei mai buni specialiști, a anunțat pe Facebook primarul general Gabriela Firea.

Primăria Municipiului București a început procedurile privind organizarea unui concurs de soluții pentru reconstruirea Halei Matache, a Pieței Matache și pentru realizarea Planului de Urbanism pentru reconstruirea frontului străzii Buzești.

Concursul este realizat împreună cu Ordinul Arhitecților din România și urmărește reconstruirea monumentului, respectând modelul halei demolate în anul 2013.  „Ne dorim să reconstruim această Hală, care a reprezentat timp de mulți ani unul din simbolurile Bucureștiului. Hala Matache va fi refăcută așa cum a fost, după planuri realizate de cei mai buni specialiști. Vom organiza un concurs de soluții la care colaborăm și cu Ordinul Arhitecților din România, pentru că ne dorim că cea mai bună idee să se materializeze într-o nouă Hală Matache, un nou simbol al Bucureștiului. Ne respectăm istoria și orașul, monumentele și reperele acestuia”, a scris Firea pe Facebook.

Ea precizează că în prezent specialiștii celor două instituții pregătesc caietul de sarcini necesar organizării concursului. Prin bugetul pe anul 2017, aprobat în ședința CGMB din data de 5 aprilie, s-au prevăzut sumele necesare organizării acestui concurs, respectiv 800.000 de lei. Pentru lucrările de reconstruire a halei, sumă va fi stabilită în funcție de devizul proiectului de execuție, deci într-o etapă ulterioară.

Hala Matache a fost demolată în 2013, din dispoziția primarului general de atunci, Sorin Oprescu, în ciuda opoziției societății civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

*