Gabriela Firea promite că circulația tramvaielor pe Șoseaua Pantelimon se va relua la finele anului

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat sâmbătă pe Facebook că până la sfârșitul anului în curs se va relua circulația tramvaielor pe Șoseaua Pantelimon.

„Am avut o nouă întâlnire de lucru cu specialiștii din cadrul PMB și reprezentanții constructorului, pentru a analiz stadiul lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier și a liniei de tramvai de pe Șoseaua Pantelimon. Am solicitat tuturor celor implicați în proiect să ia de urgență toate măsurile legale și tehnice, astfel încât acest proiect să poată fi finalizat în cel mai scurt timp. Îmi doresc că până la sfârșitul acestui an linia de tramvai de pe Șoseaua Pantelimon să fie funcțională 100 %. Vom cere sprijinul Poliției Rutiere, al specialiștilor din cadrul RATB și al celor din cadrul Administrației Străzilor, astfel încât să existe o coordonare a tuturor lucrărilor care au mai rămas de executat. Pentru a finaliza acest șantier într-un timp cât mai scurt, este imperios necesar să lucrăm în echipă, cât mai organizat și responsabil”, a scris primarul pe rețeaua de socializare.

Ea a precizat că în acest moment investiția este finalizată în proporție de 70%. „În urma discuțiilor s-a identificat o soluție astfel încât circulația tramvaielor pe tronsonul B-dul Chișinău-Șoseaua Vergului să poată fi reluată până la sfârșitul anului, fără a mai fie nevoie de bucla de întoarcere care depindea de execuția Park&Ride”, a mai scris edilul.

În ceea ce privește parcarea de tip Park&Ride, în prezent se lucrează la elaborarea Planului Urbanistic Zonal, urmând să fie obținută și autorizația de construire. Potrvit contractului au mai rămas de executat: amenajări urbanistice-mobilier stradal și parcarea subterană care urmează a se realiza în zona străzii Gheorghe Stănescu, care face legătura între Șoseaua Iancului și Șoseaua Pantelimon.

CITEȘTE și SCANDALOS Din cauza lui Oprescu, lucrările la metroul Iancului-Pantelimon, amânate după 2020

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.