Gabriela Firea, mulțumită că Dăncilă o ajută să scape de faliment

Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, lider interimar al PSD Bucureşti, a declarat că suma pe care Primăria o va primi la rectificarea bugetară e „chiar mică”, dar va rezolva „parţial” problemele Bucureştiului.

Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, respiră pentru moment ușurată că va evita rușinea de a băga capitala țării în faliment. Asta pentru că aceasta a primit promisiuni că Viorica Dăncilă îi va da bani în plus la rectificarea bugetară.

„Nu e consistentă, dimpotrivă, e chiar mică, e chiar mică „, a declarat Gabriela Firea, luni, la ieşirea de la CExN al PSD, întrebată despre faptul că la rectificarea bugetară va primi o sumă „consistentă” de bani.

Fiind întrebată dacă, în atare condiţii, problemele cu care se confruntă Capitala se vor rezolva, primarul general a spus: „Parţial, parţial”.

La ieşirea din curtea sediului PSD, maşina în care se afla primarul general a fost blocată preţ de câteva zeci de secunde de un grup protestatari care afişau un banner pe care scria: „Voi le-aţi ucis !!!”.

Protestatarii i-au cerut lui Firea să se oprească să stea de vorbă cu ei şi au întrebat-o: „Aveţi copii acasă, cu ce merg la şcoală? Copiii dumneavoastră cu ce merg la şcoală, doamna Firea? Sunt în siguranţă? Veniţi să ne salvaţi?”

A rămas fără bani

Primăria Capitalei a început să trimită notificări instituţiilor din subordine cu privire la reduceri-fulger de bugete, în condiţiile în care administraţia municipiului Bucureşti este în faliment.

Actriţa Maia Morgenstern a publicat pe Facebook notificarea prin care Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat Teatrul Evreiesc de Stat că îi va reduce bugetul cu jumătate de milion de lei. PMB a trimis notificarea miercuri, la ora 15:27, cerând tetrului să trimită o propunere de reducere de buget până a doua zi, la ora 10.00.

„Având în vedere NOTIFICAREA Administratorului Public nr. 1251/05.06.2019, la propunerea Ordonatorului Principal de Credite, Administratorului Public şi D.G.E. şi ţinând cont de execuţia bugetului local al Municipiului Bucureşti la data prezentă, vă rugăm ca până mâine 20.06.2019, ora 10:00 să prezentaţi propunerea de reducere a bugetului pentru anul 2019 în forma tabelară conform clasificaţiei bugetare, cu suma de 500.000 lei. În cazul neprezentării propunerii de reducere a bugetului conform sumei comunicate, D.G.E va reduce suma din bugetul instituţiei dvs. de la un alineat bugetar aleatoriu. Documente vor fi predate la sediul PMB – DGE, mansarda. Avem rugămintea să ne confirmaţi primirea acestui e-mail şi să ne transmiteţi un număr de înregistrare”, arată notificarea, publicată de Maia Morgenstern.

Faliment și nu prea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut recent că Primăria Capitalei şi primăriile de sector se află într-un „faliment” nedeclarat şi că bugetele le-au fost alocate mai mult „pe hârtie”. Concret, edilul Capitalei a susţinut că nu poate fi asigurată funcţionarea curentă a primăriilor şi că în prezent facturile sunt ţinute neînregistrate pentru a nu fi considerate restanţe. Gabriela Firea a fost întrebată ce implică situaţia de „faliment nedeclarat”, iar primarul general al Capitalei a explicat că la aici se ajunge „în momentul în care nu mai poţi să îţi asiguri funcţionarea, activitatea curentă, să îţi plăteşti subvenţiile pentru utilităţile publice. Facturile rămân neînregistrate, ca să nu intri pe arierate”.

A rămas fără bani, dar tot începe lucrări într-un parc

Primăria Capitalei vrea să investească 10 milioane de euro în reabilitarea peisagistică a Parcului Cişmigiu din Capitală, potrivit unui proiect de hotărâre care va intra miercuri pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit proiectului care stabileşte indicatorii tehnico- economici în valoare de 46 de milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), lucrările de reabilitare peisagistică a Parcului Cişmigiu ar urma să se facă pe o perioadă de 3 ani (36 de luni).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here