Gabriela Firea: intrarea RADET în insolvență este cea mai sigură cale de protejare a bucureştenilor

RADET
Firea trebuie să rezolve problema scurgerilor de zeci de milioane din subvențiile ilegale

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că insolvenţa RADET reprezintă cea mai sigură cale de protejare a bucureştenilor în privinţa furnizării apei calde.

„Intrarea în insolvenţă a RADET reprezintă o cale sigură de protejare a bucureştenilor. Această decizie a fost luată în urma somaţiilor repetate primite din partea ELCEN cu privire la plata datoriei istorice. Intrarea în insolvenţă reprezintă o metodă legală prin care se asigură protecţia de diverşi creditori şi permite firmei să îşi continue activitatea pentru a-şi putea achita datoriile. Mesajul meu către bucureşteni este că vor avea apă caldă şi agent termic fără întrerupere”, a transmis primarul general, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti dat publicității joi.

Gabriela Firea a mai subliniat că insolvenţa RADET nu va afecta în niciun fel derularea procedurilor de absorbţie a fondurilor europene de către muncipalitate, în vederea reabilitării sistemului de termoficare. Edilul a mai precizat că datoria istorică a RADET nu este înregistrată în contabilitate Primăriei Capitalei, drept pentru care achitarea acesteia de către municipalitate ar constitui o ilegalitate.

„Sunt tot felul de politicieni care încearcă să profite de situaţia dificilă a RADET şi cer Primăriei să plătească datoria istorică a regiei. Le spun şi lor, îi informez şi pe bucureşteni că o astfel de plată ar fi ilegală, pentru că datoria nu e înregistrată la Primărie. Noi am făcut ceea ce este legal: am plătit la zi subvenţiile restante din luna aprilie, neachitate de fosta administraţie şi am făcut şi investiţiile prevăzute pentru reparaţiile şi avariile la reţeaua de termoficare”, a mai transmis primarul general.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a cerut intrarea în insolvenţă, solicitarea regăsindu-se în proiectul de hotărâre privind mandatarea Consiliului de Administraţie al RADET de a lua măsurile necesare pentru continuitatea activităţii, document aprobat miercuri de CGMB.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here