Gabriela Firea, enervată că preluarea ELCEN se prelungește: „Ei fără noi, intră în faliment, pleacă acasă”

miting Diaspora 10 august

Primarul general Gabriela Firea s-a arătat joi enervată că preluarea ELCEN și fuziunea ei cu RADET se prelungește. „Noi fără ei ne descurcăm, ei fără noi, intră în faliment, pleacă acasă”, a spus edilul.

„Sunt uşor nedumerită şi surprinsă de faptul că durează atât de mult evaluarea pachetului de acţiuni al Elcen, pentru că noi ne-am exprimat optiunea de achiţiona pachetul de acţiuni al ELCEN, tocmai pentru a întregi acest sistem, să avem producţie, transport şi distribuţie de energie termică. Am înţeles că domnul ministru este acum extrem de energic în a finaliza procedurile de achiziţie pentru evaluator, pentru că nici măcar nu era stablit un evaluator, astfel încât într-o perioadă decentă de timp să putem să avem şi suma evaluată de căte ELCEN, să putem să luăm o decizie, achiţionăm sau nu”, a declarat Gabriela Firea joi, în şedinţa de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Edilul a subliniat că este necesară cunoaşterea sumei, care va fi, apoi, analizată în Consiliu, pentru că există posibilitatea să se constate că de fapt nu este eficientă preluarea ELCEN în administrarea municipalităţii. „Aşa cum ştiţi, nu s-a acceptat ca această achiziţie să se realizeze la valoare nominală, cum ar fi fost normal, pentru că în ţară s-au dat CET-urile către primării cu titlu gratuit, şi doar nouă, cei de la Bucureşti, ni s-a impus valoarea de evaluare, cu contribuţia, trebuie să recunoaştem, a Ministerului Justiţiei, căruia nu prea avem de ce să-i mulţumim, din acest punct de vedere. (…) Dar chiar şi aşa, la valoarea de evaluare, pentru noi este imperios necesar să ştim care este această sumă, pentru că, poate, după ce o analizăm aici în consiliu, constatăm că este mai eficient să nu mai preluăm ELCEN”, a spus Firea.

Primarul Capitalei a adăugat că municipalitatea se poate descurca fără ELCEN, dar ELCEN nu se poate descurca fără municipalitate. „Să-i lăsăm, aşa cum vor anumiţi domni de la ELCEN, să rămână dumnealor cu salarii mari într-o unitate economică muribundă şi se gândesc doar la interesul propriu. Spun încă o dată că dacă ELCEN nu doreşte să aplice ceea ce este şi în programul de guvernare, noi avem soluţii, avem backup, dumnealor nu au. Noi fără ei ne descurcăm, ei fără noi, intră în faliment, pleacă acasă. Se bucură acum de câtea luni de salarii mari, pe un muribund, apoi pleacă acasă”, a spus Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ