Gabriela Firea despre RADET: dă vina pe PNL, care a deținut controlul regiei de termoficare

Gabriela Firea despre RADET tun imobiliar Gabriela Firea a pierdut majoritatea în CGMB

Discursul Opoziţiei din Consiliu privind problemele RADET este strigător la cer, deoarece PNL a deţinut controlul regiei înainte ca ea să fie primar, şi a asistat pasiv la degradare, a declarat Gabriela Firea despre RADET.

Primăria Capitalei şi primarul general Gabriela Firea condamnă ferm orice tentativă a reprezentanţilor Opoziţiei din Consiliul General de a obţine beneficii politice pe seama problemelor din sistemul de termoficare al Bucureştiului, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Primăria Capitalei.

Problemele RADET sunt cunoscute, însă nu poate fi rezolvat în doi ani ceea ce nu s-a făcut de la „Revoluţie încoace”, spune Gabriela Firea despre RADET.

„Consider strigătoare la cer demagogia PNL privitoare la situaţia RADET, în condiţiile în care acest partid a deţinut controlul total asupra acestei regii în ultimii 10 ani înainte de mandatul meu, timp în care au asistat pasivi, sau poate chiar activi, la degradarea sistemului de termoficare din Bucureşti şi la acumularea datoriilor istorice către ELCEN. Ştim cu toţii că sunt probleme în reţea, dar cred că oricine înţelege că nu aveam cum să fi rezolvat în doi ani ceea ce nu s-a făcut de la Revoluţie încoace. Încă din primele luni de mandat am luat decizia de a unifica producţia şi distribuţia energiei termice în Bucureşti. În multe alte oraşe din ţară centralele au fost preluate gratuit de către administraţia publică locală, iar noi nu reuşim, iată, să le preluăm nici cu bani, deşi am făcut toate diligenţele necesare de 2 ani”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea despre RADET. Primăria susține că investește constant

Primăria Capitalei mai anunţă că investeşte constant în sistemul de termoficare al Municipiului Bucureşti, o serie de proiecte fiind deja realizate, altele sunt în derulare sau în diferite etape pregătitoare.

„Totodată, actuală administraţie publică a Municipiului Bucureşti este pregătită pentru modernizarea şi reabilitarea Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică – SACET”, mai arată Primăria.

Precizările vin după ce în spaţiul public a fost criticat numărul mare de avarii de la RADET.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here