Gabriela Firea cere Guvernului triplarea amenzilor pentru cei care nu elimină ambrozia

Gabriela Firea cere Guvernului triplarea amenzilor pentru cei care nu elimină ambrozia

Primarul General, Gabriela Firea, i-a convocat astăzi, la sediul Primăriei Municipiului București, în cadrul unui comandament, pe toți factorii responsabili cu implementarea planului de măsuri privind combaterea ambroziei de pe teritoriul Capitalei. Firea spune că va trimite o solicitare către Guvernul României pentru schimbarea legislaţiei în ceea ce priveşte amenzile ce se aplică celor ce nu elimină ambrozia de pe terenurile în proprietate, astfel încât sancţiunile minime să fie triplate.

În acest moment, pentru persoanele fizice amenda minimă este 750 de lei și poate ajunge la 5.000 de lei. Pentru persoanele juridice amenda minimă este 5.000 de lei şi ajunge 20.000 de lei.

„Propunerea mea către Guvern este să modificăm Legea 62/2018 privind combaterea ambroziei astfel încât amenzile minime să fie triplate. În cazul persoanelor fizice de la 750 la 2.250 lei, iar în cazul persoanelor juridice de la 5.000 de lei la 15.000 de lei. (…)Nu sunt adeptul amezilor sau să ne îndreptam agresiv împotriva populatiei, dar atât timp cât detinatorii de terenuri nu iau în serios că tot mai mulți romani suferă de aceste alergii, înseamnă că legea nu este suficientă și trebuie sa găsim masuri mai aspre”, a declarat Firea.

Ambrozia provoacă alergii grave

Potrivit primarului General, Gabriela Firea, în acest moment, sunt multe terenuri în București unde ambrozia nu a fost eliminată. Prin urmare, în perioada următoare vor fi trimise notificări, somații și amenzi.

„Trebuie să recunoştem că legea privind eliminarea ambroziei nu a determinat o acţiune foarte concretă şi în continuare sunt foarte multe cazuri de persoane care ajung la spital din cauza alergiilor agresive şi foarte grave provocate de această buruiană care creşte spontan, denumită ambrozia. Concluzia este că trebuie să aducem îmbunătăţiri acestui cadru legislativ şi împreună să dovedim că această activitate este mai eficientă, avem, aşadar, doar declaraţi 500.000 de români alergici la ambrozie, dar numărul poate fi mult mai mare pentru că multe persoane poate se tratează acasă sau nu şi-au descoperit această alergie”, a declarat Gabriela Firea.

Primăriile de Sector din București au identificat 347 de terenuri proprietate privată cu ambrozie pe ele. După somații, au fost aplicate doar 43 de avertismente și 9 amenzi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here