Gabriela Firea: Aproape 6.000 de copii români dispar anual de acasă

Gabriela Firea , sursa: FB
Gabriela Firea , sursa: FB

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susține că aproape 6.000 de copii români dispar anual de acasă, cei mai mulţi dintre ei fiind adolescenţi.

”Ziua de 25 mai este o zi dedicată copiilor dispăruţi. Aproape 6.000 de copii români dispar anual de acasă, cei mai mulţi dintre ei fiind adolescenţi. Pentru mulţi, e greu de înţeles ce-i determină pe aceşti copii să plece de acasă sau din centrele de îngrijire. Datele oficiale ne vorbesc despre: neglijare şi lipsa de supraveghere din partea adulţilor, conflicte în familie, abuzuri fizice sau emoţionale, anturaje nefericite, consumul de droguri sau alcool. Din nefericire, există suficiente cazuri de dispariţii şi printre copiii lăsaţi în grija rudelor, când părinţii au plecat la muncă în străinătate.Toate aceste situaţii sunt grave şi pentru a stopa acest fenomen trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă”, spune ministrul Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook. 

Potrivit sursei citate, oficial, peste 12.000 de copii care au ambii părinţi departe de casă, într-o altă ţară, dar, neoficial, aceşti copii sunt mai mulţi. În premieră în România, a fost înființată o direcţie în Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse care să se ocupe de susţinerea acestor copii.

„Copiii pleacă de acasă şi din cauza lipsurilor. Din păcate, unul din trei copii români, 1,3 milioane, este afectat de sărăcie. “Garanţia pentru copii” este una dintre măsurile concrete prin care încercăm prevenirea şi combaterea excluziunii sociale. Ne asigurăm că aceşti copii vor avea acces la educaţie, sănătate, locuire, alimentaţie”, a adăugat Gabriela Firea. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here