Gabriela Firea apără RADET și reia atacurile la adresa PNL. Primarul general nu are însă soluții pentru criză

Companiile lui Firea la pământ, Firea vrea să candideze Gabriela Firea alături de disidenții din PSD Gabriela Firea apără RADET Gabriela Firea s-a pozat cu Puia pază fără marcaje rutiere
Primarul general Gabriela Firea refuză să desființeze companiile municipale

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea apără RADET, condamnă tentativele „de politizare” a crizei căldurii şi atacă din nou PNL.

„În ceea ce priveşte încercarea continuă a opoziţiei de politizare a crizei în care se află RADET, primarul general, Gabriela Firea, condamnă categoric aceste tentative”, se arată într-un comunicat de presă al municipalităţii, transmis sâmbătă.

„În ultimii zece ani PNL a deţinut controlul RADET, iar acum acelaşi partid condamnă public situaţia instituţiei pe care a condus-o atâţia ani! Opinia publică nu poate fi minţită la nesfârşit! Aşa cum am mai afirmat public, actualii candidaţi ai PNL pentru Primăria Generală şi primăriile de sectoare sunt, de fapt, groparii RADET şi am arătat că, ani de zile, această instituţie a fost condusă de membri PNL. Pasarea responsabilităţilor nu reprezintă un gest de onoare, faptele vorbesc, situaţia actuală a RADET vorbeşte clar despre eficienţa celor care atâta vreme au avut decizia în propriile mâini. Toate aceste informaţii false şi atacuri la persoană nu ne vor opri, îi asigur încă o dată pe bucureşteni că vom face tot posibilul astfel încât, după zeci de ani, RADET să poată oferi cetăţenilor servicii publice de calitate”, a declarat Firea, reluând atacurile la adresa PNL.

Gabriela Firea apără RADET și spune că va moderniza regia

PMB menţionează că actuala administraţie a Capitalei este pregătită pentru modernizarea şi reabilitarea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică.

„Pentru prima dată în ultimele decenii, Primăria Capitalei investeşte în reabilitarea reţelelor RADET şi face toate eforturile să recupereze o perioadă de 27 de ani în care Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice nu a beneficiat de investiţii concrete”, se arată în comunicat.

Municipalitatea aminteşte că a început proceduri pentru dezvoltarea a două noi unităţi de producere a energiei termice în cogenerare. În ceea ce priveşte investiţiile în reţeaua de termoficare, PMB aminteşte că a fost elaborat în 2017 un studiu de fezabilitate care a evidenţiat necesitatea de a efectua lucrări de reabilitare pentru 501,44 km conducte (250,72 km de canal de termoficare).

„Pentru a degreva, parţial, bugetul local de efortul investiţional pe care acest obiectiv îl presupune, o parte din lucrări – pentru 212 km de conducte – sunt cuprinse în proiectul pregătit de municipalitate pentru a primi cofinanţare din fonduri europene. (…) Valoarea investiţiei se ridică la 994.349.671 lei fără TVA (circa 213,6 milioane euro)”, precizează PMB.

Conform sursei citate, pentru alte tronsoane de reţea ce însumează 63,24 km de conducte, tronsoane ce au înregistrat în ultimul timp cel mai mare număr de avarii şi pentru care trebuie începute imediat lucrările, indicatorii tehnico-economici stabiliţi prin studiul de fezabilitate au fost aprobaţi printr-o hotărâre a CGMB din 2018. Acum Gabriela Firea apără RADET, după ce regia a fost criticată de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here