Fugarul Arsene revocat din funcţie

Ionel Arsene

Prefectul judeţului Neamţ, Adrian Niţă, a semnat, joi, ordinul privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al lui Ionel Arsene, condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă.

CITEŞTE ŞI: Ionel Arsene ar fi plecat în Italia înainte de condamnare!

Prefectul judeţului Neamţ, Adrian Niţă, a declarat joi, pentru News.ro că a semnat în cursul zilei ordinul privind încetarea mandatului de presedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al lui Ionel Arsene.

„Urmare a faptului că au fost îndeplinite toate condiţiile procedurale prealabile prevăzute de O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, în sensul că secretarul general al judeţului Neamţ a înaintat astăzi instituţiei noastre referatul constatator nr. 7927 din 16.03.2023, alături de toate înscrisurile din care rezultă motivul legal al propunerii, a fost emis Ordinul prefectului nr. 96 din 16.03.2023 privind încetarea mandatului de presedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al domnului Ionel Arsene”, a declarat Adrian Niţă.

Îşi delegase atribuţiile

Potrivit prefectului, Ionel Arsene îşi delegase atribuţiile, în urmă cu mai mult timp, unui vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. CJ Neamţ urmează să se întrunească într-o şedinţă, vineri, pentru a stabili cine va conduce, interimar, instituţia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă. Decizia definitivă a Curţii de Apel Braşov reduce din condamnarea iniţială, primită la Bacău, care era de opt ani şi patru luni. Arsene nu a fost găsit la adresele cunoscute, fiind dat în urmărire.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.