Frământări la Pro România Galați. Fostul președinte al organizației, Eugen Durbacă, s-a înscris în partidul lui Dan Voiculescu

Organizația județeană Pro România Galați a trecut în ultima perioada printr-o serie de frământări. Ele s-au finalizat cu demisia din fruntea organizației a deputatului Eugen Durbacă. Dar și cu reinstalarea ca președinte în locul acestuia a senatorului Nicolae Marin, fost membru PSD . 

Eugen Durbacă a decis să se re înscrie în partidul condus de Dan Voiculescu .

Deputatul Eugen Durbacă a devenit membru al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) (PPU-SL) , partid al cărui membru a mai fost acum câțiva ani, când a decis să demisioneze din cauza unor neînțelegeri avute cu Dan Voiculescu. 

Deputatul Eugen Durbacă a ales partidul lui Dan Voiculescu

Deputatul Eugen Durbacă a fost ultima dată membru al PRO România . El a fost un apropiat al lui Daniel Constantin, care a demisionat din partid din cauza neînțelegerilor cu Victor Ponta. Eugen Durbacă a fost anterior și președinte al ALDE Galați. Dar a demisionat din partid și a decis să se înscrie în partidul condus de Victor Ponta și Daniel Constantin. Unul din principalele motive a fost și conflictul avut cu Cristian Dima, unul din apropiații lui Călin Popescu Tăriceanu. 

„Cei mai mulți care au trecut la PPU-SL sunt foşti membri ai Partidului Umanist. Partid care a devenit Partidul Conservator (PC) . Care apoi s-a numit  ALDE.  Din cei  2.500 de membri  ai Pro România Galaţi cât erau la momentul plecării noastre, un număr de 2.000 de membri  s-au alăturat Partidului Puterii Umaniste. La nivel de  judeţ, un număr de 14 organizaţii total sau parţial doresc să ne urmeze în noul partid. Vom discuta  şi cu ceilalţi. Este normal să le facem cunoscută decizia. Sunt convins că  o parte din alți membri al Pro România Galați vor trece la Partidul Puterii Umaniste“, a precizat Eugen Durbacă.

Eugen Durbacă nu exclude o eventuală candidatură

Deputatul Eugen Durbacă a declarat că  structura de conducere va fi formată în cea mai mare parte din membrii Partidului Umanist fost Conservator. El a anunțat  că vor fi multe nume cunoscute care au decis să se înscrie în PPU-SL. El a afirmat că nu exclude o eventuală candidatură.

„Partidul Puterii Umaniste va reprezenta un partid puternic pe eşichierul politic prin calitatea oamenilor. Va avea un cuvânt greu de spus la viitoarele alegeri. Chiar dacă mai sunt doar 3 luni de zile până atunci. Noi dorim să obţinem 4 locuri de consilieri la municipiu şi 4 la judeţ. ”, a mai spus Eugen Durbacă.

Citiți și : Iohannis a stricat jocul baronilor PSD de Tulcea. Legea hoata trimisa la Curtea Constitutionala

PRO România Galaţi are un nou preşedinte

Senatorul Nicolae Marin a fost numit  miercuri, 24 iunie,  președinte al organizaţiei PRO România Galaţi după ce fostul preşedinte PRO România Galaţi, Eugen Durbacă a demisionat și s-a înscris la PPU- SL.

Senatorul Nicolae Marin a fost membru al PSD Galați dar a părăsit partidul din cauza neînțelegerilor avute cu președintele PSD Galați, Dan Nica. El susține că dorește că împreună cu membrii organizației pe care o conduce să aducă schimbarea la nivelul admnistrației locale și județene, făcând apel la gălățeni să se înscrie în partidul condus de Victor Ponta. 

,

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.