Fostul viceprimar general Răzvan Murgeanu, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Răzvan Murgeanu

Fostul viceprimar general al Capitalei Răzvan Murgeanu a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la doi ani de închisoare cu suspendare, dar şi la muncă în folosul comunităţii, pentru luare de mită.

„Condamnă pe inculpatul Murgeanu Gheorghe Răzvan la pedeapsa de doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (…) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de doi ani”, este decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Conform deciziei instanţei, fostul viceprimar trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Sectorului 1 sau la Primăria Capitalei. Tododată, instanţa menţine sechestrul pe suma de 3.000 de euro. De asemenea, lui Răzvan Murgeanu i-au fos impuse mai multe obligaţii, între care: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională şi să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Răzvan Murgeanu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, dare de mită şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, după ce a cerut pentru el 15.000 de euro de la o asociere de firme care avea un contract de reabilitare a 85 de blocuri din sectorul 5 şi alţi 15.000 de euro pentru a-i da unui director din Primăria Sectorului 5 care să dispună plăţile din cadrul contractului. În acelaşi dosar sunt judecaţi şi practicianul în insolvenţă Gabriela Gângoe-Simion şi Valentin Stănescu, director în cadrul Primăriei Sector 5 Bucureşti la data faptei, acesta fiind acuzat de luare de mită.

Răzvan Murgeanu a recunoscut toate faptele de care îl acuză procurorii şi a depus la DNA suma de 3.000 de euro, o parte din mita de 15.000 de euro cerută pentru intervenţii privind plăţile care trebuiau făcute pentru un contract de reabilitare a unor blocuri din Sectorul 5 al Capitalei, declarau pentru News.ro surse judiciare. Potrivit surselor citate, Murgeanu a recunoscut că a luat mită 3.000 de euro şi a dus aceşti bani la Direcţia Naţională Anticorupţie, iar procurorul de caz a încheiat un proces-verbal în acest sens. Murgeanu a stat în arest preventive din 16 până în 23 martie 2016, când Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit măsura preventivă cu controlul judiciar.

Răzvan Murgeanu a fost, din iunie 2013 până în octombrie 2014, consilier de stat la Administraţia Prezidenţială în mandatul lui Traian Băsescu. Anterior, Răzvan Murgeanu a fost viceprimar al Capitalei din partea PDL şi secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în perioada în care instituţia era condusă de Elena Udrea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here