Fostul trezorier PSD, condamnat după ce a recunoscut că s-a lăfăit în Punta Cana, Bali şi Maldive pe subvenţiile de la stat

Fostul trezorier al PSD, judecat pentru delapidare

Fostul trezorier al PSD în epoca Dragnea, Mircea Drăghici, a fost condamnat la 6 ani închisoare după ce a recunoscut că a folosit bani din subvenții pentru excursii exotice și a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției.

CITEŞTE ŞI: Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, trimis în judecată. El este acuzat de corupție de procurorii DNA

Decizia poate fi atacată, dar e puțin probabil să se întâmple acest lucru, dat fiind că există acest acord de recunoaștere a vinovăției.

În 2021, Drăghici a fost condamnat la 5 ani cu executare în alt dosar care a avut ca obiect deturnarea banilor încasați de PSD din subvenția de la stat. El se află în închisoare acum, iar instanța a contopit pedepsele.

Ce spun procurorii

Procurorii au stabilit că, în perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, Drăghici, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând PSD, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane. Presa a scris că DNA a cerut, anul trecut, de la PSD, informații referitoare la „evenimente cu caracter politic” în destinaţii exotice precum Bali (Indonezia), Punta Cana (Republica Dominicană), Doha (Qatar) și Maldive. Printre persoanele care au făcut aceste deplasări s-au aflat Liviu Dragnea, la acel moment, președintele PSD, Irina Tănase – partenera de viaţă, Adrian Mlădinoiu cunoscut ca „șoferul lui Dragnea” și Mircea Drăghici însuși.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here